Läs mer om våra medlemsförsäkringar
Hitta din närmaste avdelning, fyll i ditt postnr.
Skriv in ditt postnr
 
Bli medlem i SKPF. Läs mer här

Allt om Almedalen på Här & Nu

Publicerad av: Ullacarin Tiderman
2017-07-05
Ove Johansson och Sofia Noaksson, SKPFs företrädare i Almedalen under politikerveckans andra del. Foto: Ullacarin Tiderman
Ove Johansson och Sofia Noaksson, SKPFs företrädare i Almedalen under politikerveckans andra del. Foto: Ullacarin Tiderman

Du som vill följa SKPF Pensionärernas och de övriga pensionärsorganisationernas förehavanden under Almedalsveckan kan läsa mer på medlemstidningen Här&Nu:s nyhetswebb.
Här kan du bland annat läsa om förbundens gemensamma krav som de presenterade på onsdagen. Ett krav är att ingen pensionär ska behöva leva under EUs fattigdomsgräns.


Under Almedalens tre första dagar har pensionärsorganisationerna tillsammans haft 20 seminarier inom olika ämnen.

 

Ett av de första seminerierna handlade om pensionärer är tärande eller närande och en genomgång av pensionärernas villkor i samhället

 

SKPFs rapport ”Pensionärer – närande eller tärande på samhällsekonomin?”, som Peter Sandberg har sammanställt presenterades på måndagen i Almedalen.

Rapporten, som främst bygger på offentlig statistik, visar bland annat att de åldersberoende transfereringarna per person är störst för unga upp till 25 år, och som allra störst för de under fyra år, medan de är som minst för personer 75 år eller äldre.

Sammanlagt kommer det under veckan att hav avhandlats ett 30-tal frågor kring pensioner, att vara pensionär och pensionärers ekonomi.

Läs mer på Här&Nu