Läs mer om våra medlemsförsäkringar
Hitta din närmaste avdelning, fyll i ditt postnr.
Skriv in ditt postnr
 
Bli medlem i SKPF. Läs mer här

Berit Bölander i Seniorpodden: "Pensionärsorganisationerna behövs!"

Publicerad av: SKPF Pensionärerna
2018-03-09

Tack vare påtryckningar från pensionärsorganisationerna SKPF Pensionärerna och SPF Seniorerna, samt 28 fackförbund kunde omkring 150 000 pensionärer, de flesta 80+ och kvinnor, andas ut.
Det som såg ut som ett år av sänkta tjänstepensioner, med upp till 1 500 kronor per månad för tidigare kommun- och landstingsanställda, stoppades och utbetalningarna återställdes till 2017 nivå.

– Det här visar att Sverige behöver handlingskraftiga pensionärsorganisationer. Vår beslutsamhet och vilja att backa upp våra krav med rättsliga åtgärder gav resultat. Nu kommer vi att ligga på med blåslampan så att förhandlingarna mellan parterna leder till stabila och förutsägbara pensioner för våra medlemmar i framtiden, säger Berit Bölander, förbundsordförande i SKPF Pensionärerna.

I SPFs radiopodd, Seniorpodden, får vi möta Berit Bölander, ordförande i SKPF Pensionärerna, som inte tror att arbetsgivarsidan, Sveriges kommuner och landsting, SKL, hade ändrat sig lika snabbt om inte SKPF Pensionärerna hade agerat.

Berit Bölander får i intervjun också belysa de viktigaste frågorna som förbundet vill driva under valrörelsen.

Lyssna på hela intervjun:

http://seniorpodden.libsyn.com/avsnitt-12-pensionrsorganisationer-behvs-med-berit-blander