Läs mer om våra medlemsförsäkringar
Hitta din närmaste avdelning, fyll i ditt postnr.
Skriv in ditt postnr
 
Bli medlem i SKPF. Läs mer här

SKPF och SPF överväger juridiska åtgärder

Publicerad av: Ullacarin Tiderman
2018-01-25

– Vi kräver reella förhandlingar och det skyndsamt. Avtalet måste förhandlas om nu, och de drabbade pensionärerna måste kompenseras, säger Berit Bölander, förbundsordförande för SKPF och Eva Eriksson, förbundsordförande för SPF Seniorerna.

SKPF Pensionärerna och SPF Seniorerna, som tillsammans organiserar 435 000 pensionärer, överväger att vidta juridiska åtgärder för att rädda medlemmarnas pensioner. I ett pressmeddelande kräver de att de fackliga organisationerna och arbetsgivarorganisationerna snabbt kommer till förhandlingsbordet och rättar till det som gått snett. Nämligen att över 150 000 pensionärer drabbats av sänkt tjänstepension på grund av ett gammalt tjänstepensionsavtal PA-KL. Enligt nya siffror från KPA pension förlorar en del upp emot 1 500 kronor i månaden.

– Våra medlemmar kräver att parterna kommer överens. Det är orimligt att 150 000 pensionärer, nästan 10 procent av landets pensionärer, drabbas av en minskning av tjänstepensionen, säger Berit Bölander och Eva Eriksson.

Läs pressmeddelandet här

Läs mer på Här&Nu