Läs mer om våra medlemsförsäkringar
Skriv in ditt postnr
 

Bli medlem i SKPF. Läs mer här

Välkommen till skpf.se

Beställning av nytt medlemskort

2014-12-19
Om du har tappat ditt medlemskort kan du beställa ett nytt i formuläret nedan, men använd inte formuläret om du har ett gammalt medlemskort.

En budget till nackdel för pensionärerna

2014-12-05
Det finns mycket att säga om det stundande extra valet och den budget som gäller från och med nu. För oss inom pensionärsrörelsen kommer valrörelsen gå ut på att övertyga väljare och partier om att en minskad skatteklyfta mellan löntagare och pensionärer inte är något annat än anständighet och att detsamma gäller för rejäla satsningar inom äldreomsorgen. Låt oss hoppas att vi lyckas göra avtryck! Läs mer här.
 

Äldre förlorare om det blir budgetstrid

2014-11-27
Om en vecka kommer Sveriges riksdag att rösta om statsbudgeten för nästa år. Det är ännu oklart hur Sverigedemokraterna kommer att ställa sig i den omröstningen. Man har sagt sig överväga om man eventuellt ska stödja allianspartiernas budgetförslag. Det innebär att minskningen av pensionärsskatten och satsningen på ökad bemanning inom äldreomsorgen äventyras. Läs mer här.

Vilken budget är mest äldrevänlig?

2014-11-10
Nu har både Regeringen och Alliansen lagt sina budgetförslag. SKPF har gått igenom och jämfört förslagen. Vilken budget är mest äldrevänlig? Klicka här för att ta del av förbundets genomgång.

Så får vi ut mest av äldreomsorgssatsningen

2014-10-23
SKPF välkomnar det av regeringen presenterade förslaget om en förstärkning av bemanningen i äldreomsorgen. I ett debattinlägg på Dagens Samhälles digitala debattsida påminner förbundsordförande Monica Bäckman om ett tidigare förslag från SKPF om en nationell kommission som samlar äldreomsorgens aktörer för att ta i tu med bemanningsfrågan. En sådan kommission behövs nu mer än någonsin - genom planering och samordning kan vi få ut mer av varje satsad krona. Läs debattinlägget här.

Vanliga frågor och svar

Distrikt & Avdelningsaktuellt

Medlemsförmåner

Svenska KommunalPensionärernas
Förbund, SKPF
Besöksadress: Franzéngatan 4
Postadress: Box 300 88, 104 25 Stockholm

Tel växel: 010-442 74 60
OBS! Kansliet har helgstängt från och med den 23 december och öppnar igen den 7 januari.

Fax: 08-32 69 95
info@skpf.se  
www.skpf.se

BG: 5388-8384
PG: 50 86 88-9


För förtroendevalda:
INTRANÄT

Kentico CMS