Läs mer om våra medlemsförsäkringar
Hitta din närmaste avdelning, fyll i ditt postnr.
Skriv in ditt postnr
 
Bli medlem i SKPF. Läs mer här

Välkommen till skpf.se

2017-10-18

Med anledning av PROs medlemssiffror och statsbidrag

I media har uppmärksammats att PRO redovisat för höga medlemssiffror vid ansökan om statsbidrag. När SKPF Pensionärerna ansöker om statsbidrag är det enbart för riktiga, betalande medlemmar.
2017-10-11

SKPF kräver nollvision för fallolyckor

Fallolyckor leder varje år till 1 700 dödsfall, 300 000 sjukhusbesök och en sammanlagd kostnad för samhället på 24 miljarder kronor årligen. Det handlar med andra ord om mycket mänskligt lidande  och stora kostnader för samhället. Men olyckorna går att förebygga.
2017-10-05

Agneta Stark: ”Jag är dyster över att jag hade rätt om pensionerna”

När dagens pensionssystem sjösattes på 90-talet sa man att systemet inte ska ta hänsyn till de företeelser i samhället som leder till att kvinnor får lägre pensioner. Pensionssystemet skulle vara neutralt. Men är det egentligen självklart att det måste vara så?
Inte alls, menade Agneta Stark, docent i företagsekonomi, när hon talade på ett SKPF-seminarium i Stockholm på onsdagen. 
2017-09-18

"Byggandet måste verklighetsanpassas!"

I fredags hölls Seniorvärldskonferensen i Göteborg kring frågan ”Hur ska våra seniorer bo?”. SKPF Pensionärerna deltog tillsammans med en uppsjö av byggbolag, politiker och intressegrupper, och framförde förbundets tydliga budskap:
”Det måste byggas fler och anpassade bostäder för äldre!”
2017-09-14

Pensionärsförbunden får utdelning för gemensamma krav

Hösten har bjudit på flera konkreta genombrott för pensionärsorganisationernas krav. Först aviserades en höjning av bostadstillägget, och i går meddelade regeringen att pensionärsskatten snart kommer att vara historia.
- Det här visar att det har effekt när vi i pensionärsorganisationerna går ihop och ställer gemensamma krav på politiken, så som vi gjorde i Almedalen i år, säger Berit Bölander.
2017-09-13

Seminarieserie: Vad händer med pensionerna och grundtryggheten?

I höst anordnar SKPF Pensionärerna en seminarieserie om pensionerna och grundtryggheten. Välkommen till Stockholm och tre spännande träffar med politiker och experter!
2017-07-05

Allt om Almedalen på Här & Nu

Du som vill följa SKPF Pensionärernas och de övriga pensionärsorganisationernas förehavanden under Almedalsveckan kan läsa mer på medlemstidningen Här&Nu:s nyhetswebb.
Här kan du bland annat läsa om förbundens gemensamma krav som de presenterade på onsdagen. Ett krav är att ingen pensionär ska behöva leva under EUs fattigdomsgräns.

Vanliga frågor och svar

SKPF på Facebook

Distrikt & Avdelningsaktuellt

Medlemsförmåner

SKPF Pensionärerna
Besöksadress: Franzéngatan 4
Postadress: Box 300 88, 104 25 Stockholm

Tel växel: 010-442 74 60

Fax: 08-32 69 95
info@skpf.se  
www.skpf.se

BG: 5388-8384
PG: 50 86 88-9


För förtroendevalda:
INTRANÄT

Kentico CMS