Läs mer om våra medlemsförsäkringar
Hitta din närmaste avdelning, fyll i ditt postnr.
Skriv in ditt postnr
 
Bli medlem i SKPF. Läs mer här

Reserapport från hemlig resa med SKPF avd.44

Publicerad av: Växjö avd 44
2017-05-18

Reserapport från Hemlig resa med SKPF avd.44 Växjö.
Som vanligt var det stort intresse för vår hemliga resa så vi fick åka vid två tillfällen.Sammanlagt var vi drygt 80 personer som var med på resorna.  Vi åkte den 4 och den 5 maj.
Efter att alla resenärer var på plats i bussen påbörjades resorna med en guidad rundtur i Växjö.Här fick vi sakkunnig information om Växjös nybyggnation av före detta kommunchefen Ove Dahl. Både pågående byggnation och områden som är tänkta att byggas på besöktes.
Efter bussfika styrdes  kosan ut ur Växjö och funderingarna om vart vi var på väg påbörjades. Lite ledtrådar gavs under tiden.
Vårt första stopp var för lunch i Åseda. Mätta och belåtna satte vi oss  i bussen igen. Efter en kort tur var i framme i Virserum och Dackestopp. Här besökte vi telefonmuséum, en gammal möbelfabrik och konsthallen.
När vi hade förundrats över utvecklingen av teknik och tillverkning och beundrat en fantastisk handarbetsutställning var det dags att ge sig av mot nästa mål
Vi åkte på lite mindre vägar genom ett vårfagert landskap mot Stenberga. Här stannade bussen och vi fick vandra uppför en backe mot en liten röd stuga. I backen blommade både blåsippor och vitsippor och fåglarna sjöng för oss.
Här hade smålandsskalden Pelle Näver haft sin diktarstuga. Vi möttes av hans sonson P-O Högstedt som välkomnade oss. Ute i denna miljö berättade han om sin farfars liv och gav oss flera smakprov på hans dikter. En underbar upplevelse med naruren som kuliss.
Nu var vi sugna på kaffe men det tog en stund innan vi nådde Pilås utanför Braås. Här var vi premiärgäster hos de nya ägarna till Stellas. Som avslutning på denna dag i Småland var det uppskattat med ostkaka, jordgubbssylt och grädde.
Runt halv sju var vi tillbaka i Växjö efter en givande dag.

Medlemsförmåner