Läs mer om våra medlemsförsäkringar
Hitta din närmaste avdelning, fyll i ditt postnr.
Skriv in ditt postnr
 
Bli medlem i SKPF. Läs mer här

Medlemsöte april 2018

Publicerad av: Jamtland30
2018-04-15

SKPF Pensionärerna avd 30 Jämtland
En av vårens första soliga dagar inbjuder SKPF Pensionärerna till medlemsmöte tisdag den 10:e april. Ordförande Britt Wikman hälsade drygt 60 medlemmar välkomna, nya som gamla.
Kvällen inleds med besök av Sonja Pedersén från Civilförsvarsförbundet. Sonja presenterar sig själv och berättar om civilförsvaret och deras arbete. Just nu är fokus på att vi medborgare ska ha kunskap om vad vi behöver ha och kunna för att klara oss själva i 72 timmar, vid en eventuell kris av något slag. Vi får en bra broschyr ” 72 timmar gör skillnad” Vi får veta att våra grundläggande behov är, Vatten, Värme, Sömn och Mat.
Hon berättar om MSBs Krisberedskapsvecka som inleds den 28 maj 2018.
- Välinformerade och engagerade invånare är en viktig tillgång vid en samhällskris. Därför har MSB startat Krisberedskapsveckan, en årlig kampanj tillsammans med bland andra kommuner, frivilligorganisationer och länsstyrelser. 2018 sammanfaller den med utskicket av broschyren "Om krisen eller kriget kommer" till alla hushåll - ett regeringsuppdrag.
I övrigt får vi se saker som är bra att ha hemma bl.a. en liten transistorradio som drivs av vev eller solenergi, praktiskt gasolkök, led-lampor är alltid bra att ha. Hopfällbar plastdunk, tar inte stor plats. mm. Vi tackar Sonja för intressant föreläsning och överlämnar en bukett tulpaner. Efter fikapaus är det så dax för kvällens underhållare Shirley och Tommy som sjunger och spelar låtar vi minns och ibland sjunger med i. Bla får vi höra Åsa Jinders ”Av längtan till dig”. Bibbi Jones ”Leka med elden”, Siw Malmqvists ”Skona mitt hjärta” och John Denvers ”Country road, på svenska heter den Gamla väg”. Goa glada låtar bjuds vi på. Sedan informerar Britt om den planerade resan till Trondheim, på grund av stor fiskemässa där så har vi fått skjuta fram vår planering en vecka till den 27 – 28 augusti. Just nu väntar vi på offert med pris från bussarrangören, så vi återkommer med kostnad så snart vi fått ett underlag. Britt tackar för en fantastisk underhållning och tackar alla för i kväll och hälsar välkomna till vårens sista möte, våravslutningen den 8 maj. Lotteriflickornas tur. Slut på en trevlig kväll i vårens antågande.
Britt Wikman