Läs mer om våra medlemsförsäkringar
Hitta din närmaste avdelning, fyll i ditt postnr.
Skriv in ditt postnr
 
Bli medlem i SKPF. Läs mer här

Rapport från vårresan 2017

Publicerad av: Nedansiljan90
2017-05-18

Vi var 46 medlemmar som klev på bussen i Rättvik och Leksand  för vidare färd mot Borlänge. Första stopp var CTH ( hattmuseumet  i Borlänge ) . Där fick vi en mycket trevlig guidning och berättelse om forna tider när CTH var en stor industri i Borlänge när hatten stod på högt på modet.  Många fick då sin lön där  främst kvinnor med inte alltför bra arbetsförhållanden.  Vi blev också bjudna på kaffe,  hattbakelser och undfägnade med Korv-Åkes berättelser som bjöd oss på många skratt.
Efter detta var det dags för vidare färd mot St Skedvi och kulinariet. som är en  saluhall som främst säljer fina det mesta ekologiska varor från grannskapet. Medan den ena gruppen fick en intressant guidning  om  historien runt hela verksamheten och Skedvi bröds historia f.d Vikabröd. Den andra halvan av gruppen fick äta en god lunch på traktens råvaror. Därefter var det dags för den som ville att shoppa loss i kulinariet för eget bruk T.o.m mjölk på flaska fanns att köpa och naturligtvis Skedvi bröd.
Vi var en nöjd skara som satte oss i bussen för hemfärd. Vi hann också med att ha dragning av lottringen som sålts på nervägen. En lyckad resa.

Medlemsförmåner