ALLT om SKPF i DEGERFORS

november 2019

Om möten, cirklar med mera...

SKPF I DEGERFORS

I vår cirkel under våren läste vi om VÄRMLAND och gjorde en resa till Västra Värmland 4 juni 2019. Här uppe är en bild från Arvika

Vi är cirka 390 medlemmar. Medlemsavgiften är 210 kronor. Förbundet behåller 110 kr, distriktet 10 kr och vi får resterande 90 kr för varje medlem. Olycksfallsförsäkring ingår vid färd till och från allt i SKPF:s regi.

ALLA pensionärer är VÄLKOMNA att bli medlemmar. Tidigare yrkesgrupp eller facklig tillhörighet har ingen betydelse.

TA MED EN VÄN. Alla är välkomna till våra möten och resor. Så ta med en anhörig eller en vän även om hon eller han inte är medlem i SKPF!

 

VÅR HEMSIDA

Varje avdelning i SKPF har varsin lokal hemsida.

Hemsidan uppdateras efter hand, till exempel med vilken information och vilka underhållare som kommer till medlemsmöten. Du kan också läsa om resor som vi har gjort och om möten som vi har haft. Vi annonserar KK/KT för Årsmötet och Höstmötet och slopar annonserna före de andra fem medlemsmötena som prov. Både annonserna och prenumerationerna är rätt så dyra och därför är det allt färre som prenumererar på KK/KT. På årsmötet i februari ska vi höra med medlemmarna hur många som har Kuriren eller Karlskogatidningen. Alla medlemmar får Program i slutet av juli eller början av augusti där datum för aktiviteterna för ett år framåt finns.

Om du lämnar din e-postadress till oss, kan du få ett mejl när det är något nytt som finns att läsa på hemsidan och påminnelse före varje medlemsmöte. Gör så här: Skicka ett mejl till [email protected] Skriv: Skicka mejl!

MÖTEN

Ingen FÖRANMÄLAN till medlemsmöten med undantag för Vårmötet i april och Julmötet i december.

KOM GÄRNA TIDIGARE ÄN UTSATT TID på våra möten. Vi börjar med lottförsäljningen minst en halvtimme innan själva mötet.

ALLERGI. Flera av våra medlemmar är mycket känsliga för olika dofter. Visa hänsyn och undvik parfym och annat som kan var besvärligt för en allergiker.

Är du MATALLERGIKER? Bäst är att själv ta med bröd till kaffet. Det går även att säga till en dag i förväg, så kan vi handla socker-, laktos- eller glutenfritt till mötet.

LOTTERIER. På alla medlemsmöten har vi lotteri, så kallade åror. Blommor är populära som vinster. Vi är mycket tacksamma om du skänker en vinst till lotteriet.

Cirkellotteri har vi på Träffpunkten. Överskottet går till avslutningsträff i Råbäck.

Spar programmet som vi delar ut i slutet av juli eller i början av augusti och anteckna gärna alla datum i din almanacka!

 

HÖSTENS program 2019

Onsdagen 18 september. Medlemsmöte på Tunet klockan 14.00. Information från Brottsofferjouren. Kaffe med smörgås.

Onsdagen 16 oktober. Höstmöte på Tunet klockan 14.00 med beslut om nästa års verksamhet och budget. Information. Underhållning av NYGAMMALT. Kaffe med smörgås.

Onsdagen 20 november. Medlemsmöte på Tunet klockan 14.00. Information. Därefter musikquiz (musik och sång med frågor). Kaffe med smörgås.

Inget JULBORD år 2019. I stället blir det Jullunch med Landgång, kaffe och en kaka onsdag 4 december klockan 13.00 på Tunet. Inte klockan två då vi annars brukar träffas. Kostar 50 kronor och vi säljer åror: 20 kronor för 4 stycken. Anmälan före 20 november till Pelle eller på lista på novembermötet eller på Träffpunkten.

 

VÅRENS program 2020

Onsdagen 15 januari. Medlemsmöte på Tunet klockan 14.00. Information och underhållning. Kaffe med smörgås.

Onsdagen 19 februari. Årsmöte på Tunet klockan 14.00. Årsmötesförhandlingar och därefter underhållning av NATTSUDD. (STRÖMTORPARNA KUNDE INTE STÄLLA UPP PÅ DETTA ÅRSMÖTE) Vi bjuder på kaffe med smörgås. Verksamhetsberättelsen kommer presenteras med projektor på duk, men blir även tryckt på papper.

Onsdagen 18 mars. Medlemsmötet är inställt på grund av CORONAVIRUSET.

Onsdagen 15 april. VÅRMÖTE på Tunet INSTÄLLT.

(Sill (alternativ: köttbullar) och potatis samt kaffe kostar 60 kronor. Information av Johanna Svärd från Kommunen. Underhållning av GLADITONERNA från Karlskoga. Föranmälan till Pelle 070-3336711 eller Stina 070-6820228. Anmälningslista kommer att finnas på medlemsmötet 18 mars. Uppge vid anmälan om du vill ha sill eller köttbullar!)

 

När programmet, som vi stoppar i alla medlemmars brevlådor i slutet av juli eller i början av augusti, görs har vi ännu inte kontaktat alla underhållare. Här på vår hemsida skriver vi in underhållarna allt efter som vi har bokat dem. Årsmötet i februari och Höstmötet i oktober annonserar vi om i KK/KT.

 

STUDIECIRKLAR

GUBBTRÄFFEN på Träffpunkten. Ledare Pelle. Onsdagar klockan 9.00 utom onsdagar då vi har medlemsmöten på Tunet. Den 9 oktober blev vi guidade av Peter Bäckman i fjärrvärmeverket. Den 23 oktober besökte vi Fotbollsmuseet. Den 30 oktober spelade Vigo upp en intervju med Gunnar Nordahl som var inspelad i Ölme. Den 6 november pratade vi om Jannelund. Den 13 november pratade vi om lite av varje på Träffpunkten. Onsdag  20 november var det Medlemsmöte på Tunet. Onsdag 27 november kom Lasse Forsman från Karlskoga som tidigare har bott på Storgatan nummer ett i Degerfors och tidigare i Bräcke i Jämtland. Berättade bland annat om språket ESPERANTO. Onsdag 4 december var det Jullunch på Tunet för alla medlemmar och onsdag 11 december träffades vi gubbar på Ralfs och åt julbord.

2020 års två första träffar var onsdagen 22 och 29 januari samt 12 februari då vi bland annat pratade om kommundelen Jannelund.  26 februari var vi till CNC i Karlskoga där de gör detaljer till maskiner för bland annat flasktillverkning. Onsdag 4 mars tittade vi på gamla tidningsurklipp som Pelle hade hittat någonstans och onsdag 11 mars var vi på Träffpunkten och bland annat talade om kvarteret Jannelund. UNDER FORTSÄTTNINGEN I VÅR STÄLLER VI IN ALLA MÖTEN.

SY-STOCKA-VIRKA-KONSTSÖMNAD. Ring Maj-Britt och hör om hon ställer in! Varje måndag klockan 14.00, Tolv sammankomster på hösten och tolv på våren. Anmälan till Maj-Britt 41924 076-7704192.

STICKCAFÉ. Plats: Träffpunkten. Ring Siw och hör om hon ställer in! Anmälan till Siw Karlsson. Mobil 073-2278321.

STAVGÅNG. INSTÄLLT TILLS VIDARE. Torsdagar klockan 9.30. Anmälan till Inga-Britt, telefon 073-0670615. Höst och Vår.

LÄSECIRKEL. Vi läste om Sigge Stark. Den 3 oktober samlades båda grupperna på Träffpunkten. Startdatumen var måndag 7 oktober och torsdag 17 oktober. Måndagar klockan 9.30-12.00. Torsdagar klockan 14.00 – 16.00.

VÅREN 2019 LÄSTE VI OM VÄRMLAND. Det var sista landskapet som vi läste om, Tidigare har vi läst om Dalsland, Västergötland, Östergötland, Närke, Uppland, Västmanland och Stockholm. Stockholm är ju inget landskap förstås. Vi åkte buss till Stockholm och alla landskapen utom till Uppland då det var för få som anmälde sig till resan. Andra landskap är för avlägsna att besöka på en dag.

VÅRENS LÄSECIRKEL OCH RESAN ÄR INSTÄLLD TILLS VIDARE!

(FÖLJ MED TILL VÄSTRA VÄSTERGÖTLAND Onsdag 10 juni åker vi buss till Västra Västergötland. Avresa från TRÄFFPUNKTEN klockan 08.00. Buss och mat kostar 400 kronor. Ta med förmiddagsfika! Lunch förbeställer vi på restaurang Högkullen som ligger högt uppe på Kinnekulle. På eftermiddagen kan vi fika på något kafé som finns i närheten av Kinnekulle. Ta gärna med anhörig eller vän även om hon eller han inte är medlem i SKPF!)

FÖR RESOR GÄLLER DET ATT MINST 30 PERSONER ANMÄLER SIG FÖR ATT RESAN SKA BLI AV.

 

SAKNAR DU NÅGON CIRKEL ?

Musik och sång, träslöjd, trädgård eller något annat som du är intresserad av. Om vi inte har ledare så kanske vi hittar någon. Kanske DU, eller någon som du känner, har en ”hobby” som passar som cirkel och som du eller hon eller han kan bli ledare för?

 

Här är Degerforsavdelningens styrelse och en funktionär:

Ordförande:

Per Bäckman, tel: 070-3336711

Vice ordförande:

Stina Jansson, tel:  070-6820228

Sekreterare:

Inga-Britt Nilsson, tel: 073-0670615

Kassör:

Bertil Arnelid, tel:  076-8259125

Ledamot:

Viola Norrman, tel:  070-2743245

Ersättare:

Berit Johansson, tel:  070-5692672

Ersättare:

Gun Ehrnström, tel: 076-1481558

Reseledare:

Bengt Persson, tel: 44068, 070-3969092

 

E-post till avdelningen är [email protected]

 

VI SAMARBETAR MED DEGERFORS GYMNASTIKFÖRENING

Vi får låna deras Hjärtstartare (defibrillator) när vi åker på våra resor. Tidigare hade vi med den på medlemsmöten, men numera har Folkets Hus skaffat en hjärtstartare som finns i foajén vid entrén till biblioteket. Gymnastikföreningen har fått ställa ett förvaringsskåp i vår lokal Träffpunkten.

VI SAMARBETAR MED FOLKSAM när det gäller FÖRSÄKRINGAR

Nya medlemmar som är under 70 år kan teckna en försäkring som heter SJUKDOM60+.

Du får dock inte teckna den om du har varit medlem i mer än 6 månader, för då räknas du inte som ny medlem. Försäkringen gäller till 85 års ålder.

Om du har varit medlem i kommunal, får du behålla Hemförsäkringen och Medlemsförsäkringen FRITID som du hade där om du blir medlem i SKPF. Medlemsförsäkringens namn ändras till OLYCKSFALL60+. Överföring sker automatiskt

Det här med försäkringar är inte lätt!  Kontakta gärna SKPFs Örebrodistrikts försäkringsman Christer Eriksson som bor i Kumla (070-5555555) om du vill fråga något om dina försäkringar ta kontakt direkt med FOLKSAM.