Om SKPF i Degerfors

mars 2022

Här kan du läsa om vår avdelning i Degerfors

SKPF I DEGERFORS

Vår målsättning är att verka för medlemmarnas sociala gemenskap och trivsel genom att arrangera medlemsmöten, studiecirklar, resor och utflykter.

Verksamheten under coronan stod stilla, men nu har vi kommit fram till ljuset i tunneln. Tyvärr får vi nu i stället oroa oss för kriget i Ukraina. Det är endast stavgången som har fortsatt med sina vandringar under coronatiden. Några resor är planerade tillsammans med Karlskogaavdelningen som du kan läsa om här nedan under RESOR. Vi får verkligen hoppas att covid-19-epidemin tar helt slut och att kriget i Ukraina upphör.

Vi är cirka 375 medlemmar. Medlemsavgiften är 210 kronor.

Förbundet behåller 110 kr, distriktet 10 kr och vi får resterande 90  kr för varje medlem. Olycksfallsförsäkring ingår vid färd till och från allt i SKPF:s regi.

ALLA pensionärer är VÄLKOMNA att bli medlemmar. Tidigare yrkesgrupp eller facklig tillhörighet har ingen betydelse.

TA MED EN VÄN. Alla är välkomna till våra möten och resor. Så ta med en anhörig eller en vän även om hon eller han inte är medlem i SKPF.

 

VÄLKOMMEN TILL VÅRA MÖTEN

KOM GÄRNA TIDIGARE ÄN UTSATT TID på våra möten. Vi börjar med lottförsäljningen minst en halvtimme innan själva mötet. Helst kontanter. Swish om du för tillfället saknar kontanter.

ALLERGI. Flera av våra medlemmar är mycket känsliga för olika dofter. Visa hänsyn och undvik parfym och annat som kan var besvärligt för en allergiker.

Är du MATALLERGIKER? Bäst är att själv ta med bröd till kaffet. Det går även att säga till en dag i förväg, så kan vi handla socker-, laktos- eller glutenfritt till mötet.

LOTTERIER. På alla medlemsmöten har vi lotteri, så kallade åror. Blommor är populära som vinster. Vi är mycket tacksamma om du skänker en vinst till lotteriet.

 

RESOR.

Följ med på resa till HANTVERKSMÄSSA I HJO 8 JULI! 

TRÄDSTADEN HJO LIGGER VACKERT VID VÄTTERN. HÄR KAN DU STROSA RUNT BLAND KULLERSTENSGATOR OCH VACKRA HUS. SHOPPA I MYSIGA BUTIKER OCH NJUTA AV KONST OCH HANTVERK. MÄSSAN ÄR EN AV DE STÖRSTA I SKANDINAVIEN.

I 30 ÅR HAR HJO:S STADSPARK FYLLTS AV 300 HANTVERKARE SOM VISAR ARBETEN I TRÄ. TYG. TOVAT. VÄVT, LÄDER OCH SKINN. INOM OMRÅDET FINNS MAT, KORV, HAMBURGARE OCH GLASS. 

Kaffe och smörgås på nervägen ingår i priset som är 370 kronor. Hemresa klockan 15.30. På hemvägen kan vi stanna för fika om så önskas. Ingår inte i priset. 

BUSSEN GÅR FRÅN KARLSKOGA BUSSTERMINAL KLOCKAN 08.35

OCH GÅR KLOCKAN 08.45 FRÅN SKO-HJALMAR PÅ STORGATAN I DEGERFORS 

ANMÄLAN TILL

Pelle  070-33366711 eller till Bengt 070-3969092 ELLER MEJLA TILL degerfors.avd29@skpf.se.

SÅ SNART SOM MÖJLIGT !

”Först till kvarn” gäller tills sista plats i bussen är bokad.

 

Flera resor i sommar: 

6 augusti till Västanå Teater i Rottneros

10 augusti UT I DET BLÅ (mot okänt mål)

18 augusti till FOLKPARKSDAGEN i Krokbornsparken i Hällefors

 

REGLER FÖR RESOR

Anmälan blir bindande om du inte har lämnat återbud tre dagar före resan. Då måste du tyvärr betala bussresan. Däremot behöver du inte betala för entréer och mat om du lämnar återbud senare än tre dagar före resan. BETALAS TILL BANKGIRO 5508-2689 ELLER KONTANT PÅ BUSSEN. När du anmäler dig vill vi veta om du vill ha speciell mat på grund av allergi eller om du till exempel önskar vegetarisk mat. I Marieberg och i Bergvik beställer och betalar var och en maten själv. Kontant på bussen till Marieberg och Bergvik.

FÖR BUSSRESA GÄLLER DET ATT MINST 30 PERSONER ANMÄLER SIG FÖR ATT DEN SKA BLI AV.

Ta med en anhörig eller en vän även om hon eller han inte är medlem i SKPF! 

Kom gärna med förslag på resor! 

 

VI SAMARBETARE MED  FOLKSAM

Nya medlemmar som är under 70 år kan teckna en försäkring som heter SJUKDOM60+.  Du får dock inte teckna den om du har varit medlem i mer än 6 månader, för då räknas du inte som ny medlem. Försäkringen gäller till 85 års ålder.

Om du har varit medlem i kommunal, får du behålla Hemförsäkringen och Medlemsförsäkringen FRITID som du hade där om du blir medlem i SKPF. Medlemsförsäkringens namn ändras till OLYCKSFALL60+. Överföring sker automatiskt.

Det här med försäkringar är inte lätt!  Kontakta gärna SKPFs Örebrodistrikts försäkringsman Christer Eriksson som bor i Kumla (070-5807099) om du vill fråga något om dina försäkringar eller ta kontakt direkt med FOLKSAM.