Om SKPF i Degerfors

| 19 mars 2022

Här kan du läsa om vår avdelning i Degerfors

SKPF I DEGERFORS

Vår målsättning är att verka för medlemmarnas sociala gemenskap och trivsel genom att arrangera medlemsmöten, studiecirklar, resor och utflykter.

Verksamheten under coronan stod stilla, men nu har vi kommit fram till ljuset i tunneln. Det är mycket tack vare att vi har fått vaccin och vi äldre har fått sammanlagt fem stycken injektioner. Tyvärr får vi nu i stället oroa oss för kriget i Ukraina. Det är endast stavgången som har fortsatt med sina vandringar under coronatiden. Vi får verkligen hoppas att covid-19-epidemin tar helt slut och att kriget i Ukraina upphör.

Vi är cirka 375 medlemmar. Medlemsavgiften är 210 kronor.

Från och med år 2023 är medlemsavgiften 225 kronor för medlemmar i Degerfors avdelning. Förbundet behåller 125 kr, distriktet 10 kr och vi får resterande 90  kr för varje medlem. Det är förbundet som höjer avgiften med 15 kronor och därför har vi höjt den från 210 till 225 kronor. Olycksfallsförsäkring ingår vid färd till och från allt i SKPF:s regi.

ALLA pensionärer är VÄLKOMNA att bli medlemmar. Tidigare yrkesgrupp eller facklig tillhörighet har ingen betydelse.

TA MED EN VÄN. Alla är välkomna till våra möten och resor. Så ta med en anhörig eller en vän även om hon eller han inte är medlem i SKPF.

HEMSIDAN uppdateras efter hand, till exempel med vilken information och vilka underhållare som kommer till månadsmöten. Du kan också läsa om resor som vi har gjort och om möten som vi har haft.

Vi brukar annonsera i Karlskogatidningen/Kuriren före årsmötet i februari och höstmötet i oktober, men inte före de andra medlemsmötena. Men du kan lämna din e-postadress till oss och få till exempel mejl före varje medlemsmöte. Skicka ett mejl till degerfors.avd29@skpf.se och skriv: Skicka mejl!

VÄLKOMMEN TILL VÅRA MÖTEN

KOM GÄRNA TIDIGARE ÄN UTSATT TID på våra möten. Vi börjar med lottförsäljningen minst en halvtimme innan själva mötet. Helst kontanter. Swish om du för tillfället saknar kontanter.

ALLERGI. Flera av våra medlemmar är mycket känsliga för olika dofter. Visa hänsyn och undvik parfym och annat som kan var besvärligt för en allergiker.

Är du MATALLERGIKER? Bäst är att själv ta med bröd till kaffet. Det går även att säga till en dag i förväg, så kan vi handla socker-, laktos- eller glutenfritt till mötet.

LOTTERIER. På alla medlemsmöten har vi lotteri, så kallade åror. Blommor är populära som vinster. Andra vinster kan vara till exempel choklad och kex med ost.

RESOR.

Shoppingresa till BERGVIK i Karlstad onsdag
23 november 2022. Anmälningslista på medlemsmöten i september och oktober. Du kan anmäla dig även till eller till Pelle 070-3336711 eller Bengt 070-3969092 eller E-post degerfors.avd29@skpf.se. 100 kronor betalas på bussen kontant eller med swish. Ta med en anhörig eller en vän även om hon eller han inte är medlem i SKPF.

 

REGLER FÖR VÅRA RESOR:

Anmälan blir bindande om du inte har lämnat återbud tre dagar före resan. Då måste du tyvärr betala bussresan. Däremot behöver du inte betala för entréer och mat om du lämnar återbud senare än tre dagar före resan. BETALAS TILL BANKGIRO 5508-2689 ELLER KONTANT PÅ BUSSEN. När du anmäler dig vill vi veta om du vill ha speciell mat på grund av allergi eller om du till exempel önskar vegetarisk mat. I Marieberg och i Bergvik beställer och betalar var och en maten själv. Kontant på bussen till Marieberg och Bergvik.

FÖR BUSSRESA GÄLLER DET ATT MINST 30 PERSONER ANMÄLER SIG FÖR ATT DEN SKA BLI AV.

Ta med en anhörig eller en vän även om hon eller han inte är medlem i SKPF! 

Kom gärna med förslag på resor!

 

Här är Degerforsavdelningens styrelse:

Ordförande:  Per Bäckman 070-3336711,

Vice ordf.: Stina Jansson 070-6820228

Sekreterare: Inga-Britt Nilsson 073-0670615

Kassör: Bertil Arnelid 076-8259125

Ledamot: Viola Norrman 070-2743245

Ersättare: Berit Johansson 070-5692672

Ersättare och reseledare: Bengt Persson 070-3969092

E-post till avdelningen är: degerfors.avd29@skpf.se

 

VI SAMARBETARE MED  FOLKSAM

Nya medlemmar som är under 70 år kan teckna en försäkring som heter SJUKDOM60+.  Du får dock inte teckna den om du har varit medlem i mer än 6 månader, för då räknas du inte som ny medlem. Försäkringen gäller till 85 års ålder.

Om du har varit medlem i kommunal, får du behålla Hemförsäkringen och Medlemsförsäkringen FRITID som du hade där om du blir medlem i SKPF. Medlemsförsäkringens namn ändras till OLYCKSFALL60+. Överföring sker automatiskt.

Det här med försäkringar är inte lätt!  Kontakta gärna SKPFs Örebrodistrikts försäkringsman Christer Eriksson som bor i Kumla (070-5807099) om du vill fråga något om dina försäkringar eller ta kontakt direkt med FOLKSAM.