Café-träff 2020-01-21

februari 2020

SKPF avd 25 anordnade Café-träff på Hemgården i Kristianstad

SKPF avd 25 Kristianstad. Den 21 januari samlades ett 75-talet medlemmar till Café-träff på Hemgården i Kristianstad.
Ordförande Karl-Erik Oredsson hälsade alla hjärtligt välkomna.
Eftermiddagens program var information från polisen i Kristianstad, underhållning, fika och lottdragning.

Ordförande informerade om att pensionärsorganisationerna har bildat en samarbetsgrupp i Kristianstad. Målet är att vi skall göra en aktivitet tillsammans per år.
Distrikt Skåne är med på Seniormässan i Malmö den 5-7 maj. Förbundet har kongress den 9-11 juni. Ordförande påpekade att Surfgruppen i Kristianstad behöver fler medhjälpare.

Efter denna information var det två kvinnliga poliser från Kristianstad som berättade om polisens verksamhet i Kristianstad. De berättade om olika bedrägerier, som drabbar framförallt äldre personer. Vi fick lyssna på olika bedrägerisamtal. De belyste inbrott och hur vi kan skydda oss i olika situationer. Grannsamverkan är viktigt. Det är inte fel att DNA- märka sina värdeföremål. Inslaget med polisen blev mycket uppskattat. Det blev en mycket givande diskussion, innan föredragstiden var slut. Vår sekreterare Tommy Åkesson tackade för en bra information och överlämnade en present som tack för att de kunde komma till oss.

Därefter var det Sånggruppen PRO VÄ som fyllde samlingslokalen med sina härliga välkända låtar. Glädjen spred sig och det var mycket svårt att sitta stilla till den medryckande musik- och sång-underhållningen. Alla var glada, vilket härligt gäng. Sånggruppen fick verkligen med sig publiken denna eftermiddag. Det var så skönt att sitta här inne bland alla vänner och lyssna på denna underbara underhållning. Det blev inte sämre när våra trogna medhjälpare kom in med kaffe och fantastiskt goda bullar, de kändes som om de var hembakade. Råkade man titta ut genom fönstren var vädret ruggigt och blåsigt. Fullt klart här inne var det helt underbart.

Vad en eftermiddag går fort när man har roligt, helt plötsligt var det tid för lottdragning, som för det mesta avslutar aktivitetseftermiddagarna.
Ordförande Karl-Erik tackade PRO Vä för deras medverkan och delade ut en ros till alla i sånggruppen.
Karl-Erik avslutade med orden: var rädda om er vi ses på årsmötet den 18 februari här på Hemgården kl 14.00

Vid Pennan
Karl-Erik