Ingen vet något om framtiden

Vaknar till en strålande morgon med sol och lite blåst. Gör undan mina morgonsysslor och det blir dags för lite förmiddagskaffe. Tittar ut genom fönstret och det snöar för fullt. Efter ett par fina solskensdagar med lite vårkänning så blir det ett bakslag.

Det ändrar sig fort, vädret. Men så har även vår vardag gjort, för en månad sedan visste vi inte att vi skulle drabbas av en pandemi. En smitta som sprider sig som en löpeld, inte bara i vårt land utan världen över. Vi hinner inte med i svängarna och har inte någon tidigare erfarenhet att luta oss emot.

Alla som har möjlighet att jobba hemifrån ska göra detta, vi ska undvika folksamlingar, gå ut bara om det är nödvändigt. Allt för att hindra smittspridning. Sjukvården jobbar för högtryck och gör allt för att hjälpa dem som redan blivit sjuka. Tankarna bara tumlar runt i huvudet, hur kommer det att bli för nära och kära? Planerade möten och annan verksamhet skjuts fram några veckor. Ingen vet något om framtiden. Vi får ta det lugnt, hjälpa varandra när det behövs och lyssna på myndigheternas råd, samt framförallt hålla en god handhygien. Tvätta händerna ofta!

Nu har planering och förberedande aktiviteter påbörjats för vår kongress i juni. Mycket ska göras och tiden går fort. Material trycks och valberedningen jobbar med sin uppgift att lägga förslag på nya förtroendevalda. En del av de som har uppdrag blir kvar och några kommer att lämna sitt uppdrag. För min del kommer jag efter fem år som förbundsordförande att lämna mitt uppdrag. Det har varit en lärorik tid fylld av blandade uppgifter.

Sammanslagningen med SPRF var både spännande och intressant. Vi beslöt att det skulle bli en ”mjuk” övergång för våra nya medlemmar från SPRF. Lite med facit i hand var det ett klokt beslut att övergången skulle få ta tid och att alla fick tänka över hur allt skulle lösa sig till det bästa. Jag har i mitt uppdrag som förbundsordförande fått resa över hela landet och fått förmånen att vara med på möten och andra aktiviteter. Det har varit mycket stimulerande och utvecklande samtidigt som jag hoppas att det har varit positivt för vår verksamhet att jag har medverkat.

Jag vill samtidigt tacka för det förtroende jag fått under den här tiden, tacka för alla kontakter per brev och telefonsamtal och inte minst all e-post som jag fått. Men mest av allt vill jag tacka alla medlemmar som bidragit till så många kära minnen, fina upplevelser och framförallt goda skratt. Ni har berikat mitt liv.

Nu önskar jag SKPF Pensionärerna och alla förtroendevalda en utvecklande och bra framtid som gör ett bra pensionärsförbund ännu bättre!