Från resan till Café Storudden den 14/8

| 21 augusti 2022

Nöje

 

1 Vikingarna underhöll på Café Storudden.

Söndagen den 14/8 åkte åttio glada seniorer från vår avdelning mot Café Storudden. Den välkände musikern och underhållaren
Åke Swahn hade lyckats få Vikingarna, ute på sin sista turné runt i Norden, att denna soliga söndag uppträda på hans Café Storudden, utanför Gravmark.
Vid framkomsten hälsades vi välkomna och fick börja med en god två-rätters middag. Klockan 18 spelade bandet Mickes upp till en stunds dans i den nybyggda inomhusdansbanan.

Men så klockan 19 äntrade Arvikas stolthet, vikingarna stora scenen för två  timmars utomordentlig sång- och musikunderhållning.
Repertoaren utgjordes av en musikalisk tidsresa med magi och nostalgi från tidigt 1974 till dagens finalturné. Man inledde med låten ”På världens tak” som gav inträde på Svensktoppen, då med sångaren Stefan Borsch. Från senare delen av 1998 hat Christer Sjögren varit det framgångsrika bandets sångare. Så fortsatte man med många av deras kända låtar, som fick den stora publiken att
”gunga med”. Man fick även lyssna toner av Beatles och Frank Sinatra med flera.

Publikens önskan om extranummer blev inte oväntat ”Just dina guldbruna ögon” och publiken stampade och applåderade sig varm i den svalnande aftonen. Flera hann med både en varm korv och en sväng om på dansbanan innan det var dags att kliva på Artic-bussarna för att åka hemåt efter en trevlig resa med mat och högklassig underhållningpå Café Storudden.

Text Lars Norman Foto Från Vikingarnas hemsida och av Lars Norman