Stockholm, avd 2

Välkommen till vår lokalavdelning i SKPF Pensionärerna!

Som medlem i SKPF distrikt Stockholm har du möjlighet att delta i aktiviteter som anordnas av distriktets samtliga avdelningar, d.v.s. Avd. 2 Stockholm, Avd. 28 Stockholm, Avd. 110 Norrtälje, Avd.115 Södertälje-Salem-Nykvarn och Avd. 119 Nynäshamn.
Väl Mött!

Avdelningsfakta

En givande gemenskap

  • Hos oss kan du resa, gå på kurs, njuta av kultur och träffa nya och gamla vänner!
  • Vi erbjuder trygga försäkringar genom avtal med Folksam.
  • Ta del av generösa rabatter via ditt medlemskort.
  • Vi arbetar för medlemmarnas intressen i alla frågor som rör pensionärslivet!
Bli medlem här

Aktiviteter

04/07

Stockholm, avd 2: SOMMARUTFLYKT MED BUSS

Besök och guidning på Gamla Uppsala Museum

Läs mer här

Torsdag den 4 juli kl. 08.30-17.00 Bussen avgår från Cityterminalen. Besök och guidning på Gamla Uppsala Museum som ligger vid de tre monumentala Kungshögarna som länge var symbolen för en storslagen forntid. Därefter förmiddagsfika på Odinsborg. Efter lunchbuffé vid Wiks Slott, blir det visning av slottet som är en av Sveriges bäst bevarade medeltidsborgar, uppfört under senare delen av 1400-talet. OBS! Slottet är inte tillgängligt för rörelsenedsatta, då hiss och ramp saknas. Allt detta endast 300 kr för medlem eller 400 kr för medföljande icke medlem. Program och inbetalningsavi kommer efter 29 maj. Blankett för anmälan finner du i medlemstidningen Veteranerna, nr 2.

Anmälan

Avdelningssida: Stockholm, avd 2

07/08

Stockholm, avd 2: Kultursommar i slottsmiljö

Vi besöker Kina slott

Läs mer här

Entré 70 kr betalas av var och en. Följ med på en guidad visning av Kina slott som ligger beläget i parken till Drottningholms slott. Vi träffas vid Brommaplan T-banestation, utanför spärrarna kl. 12.30 för vidare färd mot Drottningholm.

Anmälan

Avdelningssida: Stockholm, avd 2

09/09

Stockholm, avd 2: Akvarellmålning Måndagar

Akvarellmålning Måndagar

Läs mer här

Start den 9 september i SKPF Avd. 2:s lokaler Störtloppsvägen 12 i Västertorp. Måndagar kl. 13.00-16.00. Cirkeln är på 10 gånger. Cirkelledare Helena Helenius. Kostnad 250 kr. Eget Material medtages. Först till kvarn är det som gäller för studiecirklar. Deltagare i en och samma cirkel är maximerat till två terminer. Anmälan till SKPF:s studiecirklar hösten 2019 finner du i medlemstidningen Veteranerna nr 2. Deltagare i våra studiecirklar måste vara våra medlemmar.

Anmälan

Person: Cirkelledare Helena Helenius

Avdelningssida: Stockholm, avd 2

Nyheter från avd 2

Ordförande har ordet

april 2019 | Meta Lindqvist ordförande Avdelning 2 har ordet. Läs mer här

Rapport från besök på Nationalmuseum

april 2019 | En råkall blåsig dag i mars besökte vi, en grupp om 25 förväntansfulla medlemmar, vårt nyrenoverade Nationalmuseum. Läs mer här

Rapport från VIKINGALIV

april 2019 | I februari, närmare bestämt på Alla Hjärtans Dag, mötte vi upp ett glatt gäng medlemmar på Djurgården för ett besök på Vikingaliv. Vi togs emot av en entusiastisk guide som hade runstenar och runskrift som specialintresse. Det visade sig att flera av våra medlemmar delade hans intresse men kanske blev det lite väl mycket runstenar för några av oss andra. Läs mer här

Visa fler

Medlemsförmåner