VÄLKOMMEN TILL VÅR HEMSIDA!

SKPF Distrikt Örebro läns avdelningar är: Bergslagen avd 83 med kommunerna Hällefors, Lindesberg Ljusnarsberg och Nora. Degerfors avd 29. Karlskoga avd 17. Södra Närke avd 80 med kommunerna Askersund, Hallsberg, Kumla och Laxå. Örebro avd 07 med kommunerna Lekeberg och Örebro. Distriktet har 6145 medlemmar och SKPF är Sveriges tredje största pensionärsförbund med drygt 158 tusen medlemmar.

Hos oss är alla pensionärer och förtidspensionärer oavsett yrke eller tidigare anställning alltid VÄLKOMNA att bli medlemmar.

Vi arbetar i Örebro distrikt med äldrefrågor. Distriktet samordnar, informerar, utbildar funktionärer och påverkar i regionens pensionärsråd. Vi arbetar för ett samhälle där alla äldre ges möjlighet att leva ett bra liv. Trygghet och säkerhet är våra stora frågor. SKPF pensionärerna arbetar för det GODA LIVET, där ingen pensionär behöver kämpa för sin överlevnad.

STYRELSEN
Eivy Åman Nilsson avd 07 ordförande
Torbjörn Saxin vice ordförande avd 83
Lisbeth Löfholm avd 80, sekreterare
Kerstin Holm avd 07, kassör
Karl-Erik Karlsson avd 17, ledamot
Per Bäckman avd 29 ledamot
Inger Führ avd 07, ledamot
Inger Carlsson ers. avd 07
Barbro Göthlin ers. avd 17
Stina Jansson ers. avd. 29
Christer Eriksson ers. avd. 80
Ingrid Engström ers. avd 83

Avdelningsfakta

  • Vi arbetar för medlemmarnas intressen i alla frågor som rör pensionärslivet
  • Vi erbjuder trygga försäkringar genom avtal med Folksam
  • Ta del av generösa rabatter via ditt medlemskort
  • Hos oss kan du vara med på resa träffa nya och gamla vänner
  • Gå in på din avdelnings hemsida för att se deras egna aktiviteter

Aktiviteter

15/08

Distrikt Örebro län: Folkparksdagen i Degerfors

Degerfors Folkets Park

Läs mer här

SKPF pensionärerna firar 75 år som förbund. Vår förbundsordförande Liza di Paolo Sandberg kommer till oss. Underhållning står B.O. Söderberg för, lotteri korv med bröd och fika ska vi hinna med under några timmar i den fina parken. Mer information kommer planeringen är på gång. Anmälan till respektive avdelning.

Anmälan

Person: Eivy Åman Nilsson

Epost: distrikt.orebro@skpf.se

Tel: +46735264266

Avdelningssida: Distrikt Örebro län

09/10

Distrikt Örebro län: Distriktets höstmöte

Budget och verksamhetsplan.

Läs mer här

Distriktets höstmöte är i Örebro, varje avdelning har 5 ombud plus styrelsen. På höstmötet tar vi beslut om verksamhetsplan, budget och vår del av medlemsavgiften.

Anmälan

Person: Eivy Åman Nilsson

Epost: distrikt.orebro@skpf.se

Tel: +46735264266

Avdelningssida: Distrikt Örebro län

Rapport från Ålandsresan den 20-23 maj 2024

| 5 juni 2024 | SKPF distriktet Örebro anordnade en resa till Åland den 20-23 maj vi var 34 medlemmar som besökte ett soligt Åland. Första besöket var till Bommarsund där vi fick intressant information om och besåg fästningen där. Därefter åkte vi till kocken Michael Björklunds Smakbyn där det serverades Ålandspannkaka. Jan Karlsgården med sina vackra gamla hus fick också ett besök. I dikena utefter vägen kunde man se orkidéer och gullvivor som på grund av torkan var lite mindre i år än annars men vackra åndå! Nästa dag gick färden till Post och Tullhuset som förr i tiden var det ryska imperiets gränsstation mot Sverige men som nu hade en fin hantverksutställning. Ett stopp gjordes också vid Finnströms kyrka vars äldsta delar är från 1200-talet. Tillbaka i Mariehamn kunde de som ville se Ålänningarnas demonstration mot Rysslands krig i Ukraina. Denna demonstration har gjorts vid ryska konsulatet var dag kl 17 sedan kriget började. Dagen efter lämna vi Åland nöjda och glada. Läs mer här

Resan till Åland blir av.

| 4 april 2024 | Vi är 34 förväntansfulla medlemmar som ser fram emot en fin resa till Åland i Maj månad. MK buss skickar ut resebevis som nu är på väg ut till de som anmält sig. Läs mer här

Rapport från årsmötet

| 14 mars 2024 | Den 14/3-24 Vi började årsmötet med Parentation för de medlemmar som lämnat oss under året vi var i Hällefors Folkets Hus. Sen gick igenom verksamhetsberättelsen och ekonomiska berättelsen representantskapet godkände båda. Därefter var det Revisorernas berättelse som också godkändes och styrelsen beviljades ansvarsfrihet för 2023 Sen var det valberedningens tur att presentera sina förslag. Alla namn till styrelsen kan ni läsa på hemsidan. Avtackning för Carola Sandberg lämnar sitt uppdrag som kassör. Seija Hedberg lämnar styrelsen och Irene Tydén revisor ersättare de avtackades med en papperblomma Läs mer här

Visa fler