VÄLKOMMEN TILL VÅR HEMSIDA!

SKPF Distrikt Örebro läns avdelningar är: Bergslagen avd 83 med kommunerna Hällefors, Lindesberg Ljusnarsberg och Nora. Degerfors avd 29. Karlskoga avd 17. Södra Närke avd 80 med kommunerna Askersund, Hallsberg, Kumla och Laxå. Örebro avd 07 med kommunerna Lekeberg och Örebro. Distriktet har 6145 medlemmar och SKPF är Sveriges tredje största pensionärsförbund med drygt 158 tusen medlemmar.

Hos oss är alla pensionärer och förtidspensionärer oavsett yrke eller tidigare anställning alltid VÄLKOMNA att bli medlemmar.

Vi arbetar i Örebro distrikt med äldrefrågor. Distriktet samordnar, informerar, utbildar funktionärer och påverkar i regionens pensionärsråd. Vi arbetar för ett samhälle där alla äldre ges möjlighet att leva ett bra liv. Trygghet och säkerhet är våra stora frågor. SKPF pensionärerna arbetar för det GODA LIVET, där ingen pensionär behöver kämpa för sin överlevnad.

STYRELSEN
Eivy Åman Nilsson avd 07 ordförande
Per Bäckman avd 29. vice ordförande
Lisbeth Löfholm avd 80, sekreterare
Carola Sandberg avd 17, kassör
Karl-Erik Karlsson avd 17, ledamot
Seija Hedström avd 83, ledamot
Inger Führ avd 7, ledamot
Inger Carlsson ers. avd 7
Barbra Göthlin ers. avd 17
Stina Jansson ers. avd. 29
Christer Eriksson ers. avd. 80
Ingrid Engström ers. avd 83

Avdelningsfakta

  • Vi arbetar för medlemmarnas intressen i alla frågor som rör pensionärslivet
  • Vi erbjuder trygga försäkringar genom avtal med Folksam
  • Ta del av generösa rabatter via ditt medlemskort
  • Hos oss kan du vara med på resa träffa nya och gamla vänner
  • Gå in på din avdelnings hemsida för att se deras egna aktiviteter

Aktiviteter

14/03

Distrikt Örebro län: Årsmöte

Distriktets årsmöte hålls i Hällefors Folkets Hus.

Läs mer här

Varje avdelning har 5 ombud på årsmötet plus styrelsen. Verksamhetsberättelse och Ekonomisk berättelse samt revisionsberättelse. Därefter är det val till de olika posterna inom styrelsen. Efter mötet har vi utbildning i de nya stadgarna.

Anmälan

Person: Eivy Åman Nilsson

Epost: distrikt.orebro@skpf.se

Tel: +46735264266

Avdelningssida: Distrikt Örebro län

14/03

Distrikt Örebro län: Folkparksdagen i Degerfors

Degerfors Folkets Park

Läs mer här

Underhållning, lotteri, korv med bröd och fika ska vi hinna med under några timmar i den fina parken. Mer information kommer planeringen är på gång.

Anmälan

Person: Eivy Åman Nilsson

Epost: distrikt.orebro@skpf.se

Tel: +46735264266

Avdelningssida: Distrikt Örebro län

20/05

Distrikt Örebro län: Distriktets resa till Åland

Följ med oss på en bussresa till Åland 20-23 maj

Läs mer här

SKPF Örebro i samarbete med MK bussresor bjuder in till vårresa. Åland består av en mängd öar som ligger mitt i Östersjön och är en självstyrande del av republiken Finland. Här finns mycket att se och göra. Våra lokalguider tar oss med på en härlig blandning av besöksmål. Bomarsund, Kastelholm, Finströms kyrka och mycket mer. DAG 1: HEMORTEN – MARIEHAMN Efter uppsamling styr vi norrut och stannar för lunch på egen hand utmed vägen. Sedan vidare mot Grisslehamn, där vår färja till Åland väntar. Väl ombord finns möjlighet att fika och titta sig runt. När vi lämnat vår färja i Eckerö så beger vi oss mot Mariehamn. Vi checkar in på vårt centrala hotell Cikada, där vi skall bo i tre nätter. Middag väntar på hotellet. DAG 2-3: RUNDTUR ÅLAND Nu har vi två hela dagar att utforska denna härliga och historierika ö, eller öar som det egentligen är. Åland består ju av en mängd mindre och större öar. Båda dessa dagar har vi hjälp av lokalguide som kan berätta mer om Ålands historia och alla trevliga och intressant platser. Vår guide kommer säkert berätta mer om när ryssen gjorde sitt intåg här vid 1800-talet. Ena dagen gör vi en rundtur i Mariehamn och besöker bland annat Kastelholm, Bomarsund och Smakbyn där vi också intar dagens lunch. Det bjuds på äkta Ålandspannkaka med kaffe. Åter på vårt hotell väntar middag. Vår andra dag så besöker vi den norra delen av Åland. Vi besöker bland annat Finströms kyrka och vackra Eckerö. Idag äter vi lunchen på Soltuna restaurang. När vi återkommer till vårt hotell så är kvällen fri för egna aktiviteter och middag på egen hand DAG 4: MARIEHAMN – HEMORTEN Efter frukost så har vi lite tid för shopping eller en promenad innan vi tar oss mot vår färja som tar oss över till svensk mark. Väl ombord så intar vi en gemensam lunch ombord RESEFAKTA Avresa: 20/5 Tillägg, enkelrum: 1 150,- I RESAN INGÅR: • Boende i dubbelrum inkl. frukost • Båtresa t/r • 2 middagar • 3 luncher • Entré Bomarsund • Lokalguider Anmälan till: Eivy Åman Nilsson, 0735264266 Sista anmälningsdag 2/4 Avbeställningsskydd erbjuds för 300:-/pers, gäller vid sjukdom och läkarintyg. Priset är med reservation för händelser utanför vår kontroll, ex.vis valutaförändringar. Pris: 4 750,- min 40 personer Anmälan

Anmälan

Person: Eivy Åman Nilsson

Epost: distrikt.orebro@skpf.se

Tel: +46735264266

Avdelningssida: Distrikt Örebro län

Nu har vi genomfört Folkparksdagen i Degerfors

| 18 augusti 2023 | Den 17/8 anordnade SKPF Distriktet en folkparksdag i Degerfors. En solig och fin dag fick vi i den fina parken. Efter ett liten välkomsthälsning av ordförande Eivy Åman Nilsson att det var den 13 gången vi arrangerade Folkparksdagen och presentation av programmet. Vi var ca 200 personer anmälda och kön ringlade lång framför korven direkt vid ankomsten. Underhållning av Lekebergs revysällskap det glada 60 talet framförde dom jag tror all kände igen låtarna och kunde sjunga med. Pilkastning och lotteri samt en tipspromenad stod bl.a på programmet. Kaffe med hembakat bjöds det på alltid lika gott. Vi avslutade med dragning på de olika aktiviteterna Grattis till vinnarna. Sen var det hemresa de 3 bussarna gjorde sig klara för avgång 2 åkte iväg 1 fick vända för två damer hade missat bussen. Den tredje bussen satt fast i den mjuka gräsmattan det händer en hel del i SKPF alla kom hem till slut . Läs mer här

Årsmöte 2023

| 4 april 2023 | Årsmöte den 30/3-23 Equmeniakyrkan Hallsberg. Verksamhetsberättelse, ekonomi och Revisionsberättelse. Ansvarsfrihet för styrelsen Val till de olika posterna styrelsen, revisorer och valberedning. Samt Kongressombud till förbundets kongress i juni. Läs mer här

Resa till Dalarna

| 22 december 2022 | Distriktets resa till Dalarna. Avresa 22 maj 2023 Läs mer här

Visa fler