Landskrona, avd. 296. Sundskronan

Välkommen till vår lokalavdelning i SKPF Pensionärerna!

Hos oss i Sundskronan hoppas vi att du skall trivas och att du hittar någon aktivitet att deltaga i samt att du vill följa med på våra resor.

Före träffar och resor meddela om ni är allergiker av något slag.

Ni som hjälper oss att samla City Gross- kvitton får väldigt gärna lägga dom i föreningslokalens brevlåda på Fågelvägen 14 om det är möjligt.

Då styrelse nu efter årsmötet (2021) är reducerad till fem personer har vi svårt för att även hantera vårt lotteribord och önskar därför att några medlemmar hjälper till med detta.
Frivilliga kan kontakta Lars Franzén i valberedningen.

Alla våra månadsträffar är på Västra Fäladens Folkets Hus.

NYTT 2022-05-30 NYTT
På månadsträffen den 25 maj var vi ett fyrtiotal medlemmar närvarande. Inledningsvis spelade och sjöng Ricard Persson. Han sjöng och spelade melodier som tidigare framförts av bland annat Snoddas, Elvis, Christer Sjögren och Sven Ingvars med flera. Mellan sångerna hade Ricard lätta frågetävlingar om vem som sjöng vad. Han delade ut ett sånghäfte med hela 76 sånger som vi fick önska oss melodier ur. Mycket populärt! Mellan sångerna tog han ibland en paus och drog några trevliga vitsar.
Efter att ha tackat Ricard för trevlig underhållning informerade Marianne om planerade aktiviteter.
- Den tredje juni är vi några medlemmar som kör till Råå och äter lunch på restaurang Kajgatan no 1. Därefter väntar ett besök på Råå museum. Avgång klockan 12.00 från ICA Kvantums parkering.
- Den 6 september klocka 12 har vi bokat plats på färjan för en lunchtura mellan Helsingborg-Helsingör. Återkommer efter sommaruppehållet med närmare information.
- Det finns förslag på att hålla en auktion senare i höst. Medlemmarna gör något handarbete som skänkes till avdelningens för att sedan auktioneras ut, behållningen tillfaller avdelningens kassa för framtida aktiviteter.
- Om intresse finns ska vi försöka få tag på biljetter till Arlövsrevyn nästa år.
Sedan blev det kaffe med kaka och dragning på lotteriet.
Därefter avslutades terminens sista månadsträff.

2022-05-10
Den tredje juni har vi planerat för en utfärd till Råå. Vi äter först lunch på restaurang Kajgatan no 1. Därefter väntar oss ett besök på Råå museum för fiske och sjöfart. Vi kommer att köra med egna bilar, med samling vid ICA Kvantum klockan 12.00.
Anmälan till utfärden kan göras till Ann-Marie, telefon 076-213 97 62, senast den 25 maj. Betalning på Bg 5052-3562.
Pris 225 kronor, 125 för lunchen och 100 kronor för besök på museet. Anmälan är bindande.
På Råå museum för fiske och sjöfart får man se hur det pittoreska fiskeläget Råå har formats av sin inriktning på fiske och sjöfart. Spännande föremål och intressanta miljöer berättar om fiskarnas och sjömännens historia.

2022-05-01
Föreningen hade en månadsträff den 27 april. Marianne hälsade 54 medlemmar välkomna till aprilträffen. Till träffen var Senior Shop inbjuden för att visa sin fina kollektion av kläder. Vi hade fyra fina mannekänger, Elsa, Anita, Gunnel och Marianne som visade oss trendiga kläder. Marie från Senior Shop berättade om materialet och snitten för de olika plaggen som visades av våra mannekänger. Efter visningen utnyttjade många möjlighet att handla plagg ur den visade kollektionen.
Efter visningen informerade Marianne om kommande aktiviteter. Den tredje juni blir det en utfärd till Råå. Vi äter först lunch på restaurang Kajplats no 1. Därefter väntar ett besök på Råå Sjöfartsmuseum.
Den 25 maj är det nästa månadsträff och då kommer Rickards och underhåller oss med musik.
Efter sommaruppehållet har vi planerat för en tura med H-H linjen. Datum är inte bestämt.
Vi har idag inte någon som håller i bouleverksamheten och efterlyser därför någon som är villig i att ta hand om detta. Den som vill hålla i boulen kan ta kontakt med Marianne.
Därefter serverades kaffe med kaka under tiden det var dragning i våra lotterier.

2022-04-06
Vi har den 21 april en utfärd med, smörgåslunch, till Flinckmans Café i Sireköpinge, klockan 13.00. Samling vid ICA Kvantum för samåkning klockan 12.30. Anmälan och betalning, 190 kronor, till utfärden ska göras till Ann-Marie, telefon 076-213 97 62, senast torsdag 14 april. Betalning till bankgiro 5052–3562.

2022-04-06
Föreningen välkomnar nya och gamla medlemmar till månadsträff den 27 april klocka 14.00 på Västra Fäladens Folkets Hus.
På denna träff blir det mannekänguppvisning av Senior Shopen. Vi har möjlighet att köpa kläder ur kollektionen som visas. Det serveras kaffe med kaka till priset av 50 kronor och som vanligt har vi ett lotteri.
Anmälan till träffen ska göras till Ann-Marie, telefon 076-213 97 62, senast fredag 22 april.

2022-04-06
Föreningen hade en månadsträff den 23 mars med ett femtiotal medlemmar närvarade.
Gunilla Laudon från avdelning 64 informerade om en bussresa till Gavnö slott i Danmark. Resan är den 2 maj med buss som utgår från Landskrona Station. Ett informationsblad cirkulerade kring borden. Intresserade kunde anmäla sig till Marianne så fort som möjligt. Pris från 895 till 1095 kronor, beroende på hur många son anmäler sig.
Därefter hälsades Ingemar Skogar välkommen att presentera sitt föredrag om en resa till Namibia. Det var ett mycket intressant föredrag där han berättade om sina upplevelser under en resa han gjort. Han inledde med att berätta om Namibias historia. Som komplement till berättelsen hade han många fina bilder som visade djur och natur.

2022-03-16
Föreningen kallar nya och gamla medlemmar till månadsträff den 23 mars klocka 14.00 på Västra Fäladens Folkets Hus.
Det blir ett föredrag av Ingemar Skogar som handlar om Namibia – Ett vattenhål i öknen. Det serveras kaffe med kaka för 50 kronor och som vanligt har vi ett lotteri.
Anmälan till träffen ska göras till Ann-Marie, telefon 076-213 97 62, senast lördag 19 mars.
Välkomna, styrelsen

Den 22 februari hade föreningens sitt årsmöte. Det var ett trettiotal medlemmar närvarande. Till ordförande på två år omvaldes Marianne Christensson. Till styrelsemedlem på två år omvaldes Gunnel Eklind, till styrelsemedlem på två år nyval av Eva Andersson. Leif Andersson valdes till revisor på två år.
Till valberedning utsågs Lars Franzén, Siv Sandin och Raimo Terävuo.

2022-01-05
Bridgen startar tisdagen den 11 januari, klockan 13.00
Bangolfen startar torsdagen den 13 januari, klockan 10.00
Canastan startar torsdagen den 13 januari, klockan 13.30
Boulen startar tisdagen den 18 januari, klockan 9.30.
Stavgången har pågått hela tiden utan uppehåll.
Bridge och Canasta är i vår lokal på Fågelvägen 14. Bangolf och Boulen är på Puls Arena.

Betalning för de olika arrangemangen ska betalas in på vårt Bankgiro 5052-3562 före senaste anmälningsdagen.

Då styrelse nu efter årsmötet är reducerad till fem personer har vi svårt för att även hantera vårt lotteribord och önskar därför att några medlemmar hjälper till med detta. Frivilliga kontaktar valberedningen.

Avdelningsfakta

En givande gemenskap

  • Hos oss kan du resa, gå på kurs, njuta av kultur och träffa nya och gamla vänner!
  • Vi erbjuder trygga försäkringar genom avtal med Folksam
  • Ta del av generösa rabatter via ditt medlemskort
  • Vi arbetar för medlemmarnas intressen i alla frågor som rör pensionärslivet!
Bli medlem här

Aktiviteter

24/08

Landskrona, avd 296, Sundskronan: Månadsträff

Månadsträff

Läs mer här

Denna onsdag kommer Börje Wessman och underhåller oss med fin musik.

Anmälan

Person: Ann-Marie Johansson

Tel: 076-213 97 62

28/09

Landskrona, avd 296, Sundskronan: Månadsträff

Månadsträff

Läs mer här

Denna onsdag kommer Bo Göran Svensson och underhåller oss med musik.

Anmälan

Person: Ann-Marie Johansson

Tel: 076-213 97 62

26/10

Landskrona, avd 296, Sundskronan: Månadsträff

Höstmöte

Läs mer här

Den återkommande, traditionella höstmiddagen. För år 2023 kommer verksamhetsplan, budget, medlemsavgift och arvoden att presenteras och bestämmas

Anmälan

Person: Ann-Marie Johansson

Tel: 076-213 97 62

Nyheter från avd 296

Våra aktiviteter 2022

januari 2019 | Välkommen att delta i våra aktiviteter 2022. Aktiviteterna är nu igång. Frånsett boulen som pausar p.g.a. att vi har ingen som vill hålla i det. Läs mer här

Medlemsförmåner