Minnesanteckningar från 9 april

| 30 maj 2024

Information

På medlemsmötet 9 april var det tänkt att Sebastian Karlberg från Region Dalarna skulle komma men fick tyvärr förhinder, men vi försöker en annan gång. Vi fick besök av vice kommunalråd Patrik Sundin från Avesta i stället. Patrik informerade om att kyrkbron ska byggas om. Kommunen har anställt en person som ska titta på förslag.

Google har påbörjat en etablering i Horndal som pågått en tid, i dagsläget diskuteras det om hur man ska komma överens med Vattenfall. Det finns ett stort investeringsbehov i kommunen gällande VA, hur detta kommer att påverka.

Återvinningsstationerna har problem, många har svårt att sortera hemma och lång väg att lämna sopor. Kommunen tittar på lösningar.

Kommunen jobbar aktivt med brottsförebyggande åtgärder i samråd med polis, skola m.m. Medlemmarna diskuterade att det bör bli konsekvenser för de som förstör. Mer föräldraansvar.

Vi diskuterade digitala inköp för pensionärer, för mer tid för pensionärerna. Bra information från Patrik. Vi tog upp att det är viktigt att rösta i EU-valet för att kunna påverka. Bostadstillägg och försäkringar tog vi upp att det viktigt att ha koll på. Medlemsresor togs upp och det kom förslag på en resa till Åland med Eckerölinjen.

Bra medlemsmöte med bra diskussioner.

Styrelsen SKPF Avesta/Hedemora