Välkommen till SKPF Pensionärerna!

Norrtälje, avd 110

Information

P.g.a. läget med pandemin, så har vi svårt att veta hur vi kan göra med våra olika aktiviteter under den närmaste tiden.
Vi har ställt in vår Uppsalaresa som vi skulle haft den 23-e februari.
Vi hoppas att kunna återkomma med denna senare i vår.
Vi kommer att hålla hemsidan uppdaterad med vad som gäller med de olika aktiviteterna.

Avdelningsfakta

En givande gemenskap!

  • Hos oss kan du resa, gå på kurs, njuta av kultur och träffa nya och gamla vänner!
  • Vi erbjuder trygga försäkringar genom avtal med Folksam
  • Ta del av generösa rabatter via ditt medlemskort
  • Vi arbetar för medlemmarnas intressen i alla frågor som rör pensionärslivet!
Bli medlem här

Aktiviteter

15/02

Norrtälje, avd 110: Studier Framflyttat till senare tillfälle

Studier

Läs mer här

Nu gör vi ett nytt försök med att starta en bokcirkel. Då vi inte har fått in några förslag från er, så tar vi oss friheten att välja författare. Valet föll på John Ajvide Lindqvist med boken ” Vänligheten” , en triller som utspelar sig i Norrtälje. Om intresse finns, så ring vår expedition på tel.nr 0176-17272. Lämna namn och telefonnummer så ringer vi tillbaka. Anmälan senast den 26-e januari. Vi startar tisdagen den 15-e februari kl 09.30-12.00 Kostnad 200 kr. Anmälan är bindande.

Anmälan

Person: SKPF Norrtälje

Epost: norrtalje.avd110@skpf.se

Tel: 0176-17272

Avdelningssida: Norrtälje, avd 110

23/02

Norrtälje, avd 110: Medlemsresa INSTÄLLD

Medlemsresa

Läs mer här

Den 23-e februari åker vi på resa till Uppsala. Vi börjar med Fullerö Handel där vi serveras kaffe och smörgås när vi kommer. Efter det så får vi tid att gå runt och titta och handla för de som vill. Sen blir det en guidad tur med bussen för att se Uppsalas sevärdheter och som avslutas med ett besök i Uppsala Domkyrka. Därefter blir det lunch på Katedralkaféet. Vi kommer också att göra ett besök på Bror Hjorts konstmuseet. Vi har egen buss från Norrtälje och den är med hela dagen. Bussen går från biblioteket kl. 8.45 Priset för detta är 680 kronor. Anmälan som är bindande görs till expeditionen senast den 10-e februari. Resan ska betalas senast den 15-e februari till bankgiro 5923–6141 Vi hoppas att det blir en intressant resa och beräknas vara tillbaka i Norrtälje ca. 16.15.

Anmälan

Person: SKPF Norrtälje

Epost: norrtalje.avd110@skpf.se

Tel: 0176-17272

Avdelningssida: Norrtälje, avd 110

28/03

Norrtälje, avd 110: Teaterresa

Teaterresa

Läs mer här

Den 28 mars planerar vi att göra en annorlunda teaterresa tillsammans med Norrtälje PRO. Vi ska åka till Bygdegården på Yxlan. Teaterföreställningen heter Frukostklubben. Här är lite smakprov på innehållet: Sjuttioåringen Solveig jämför sitt 50-tal med i dag, berättar om mötet med Gregory Peck och om en kärlek på lasarett. Föreställningen börjar kl. 13.00 och buss avgår från Norrtälje bibliotek kl.11.45. Priset är 400 kronor inkl. föreställning, kaffe med bulle och buss tur och retur. Svar senast den 18 mars till exp. tel. 0176-17272. Det finns telesvar. Tala in tydligt namn och telefonnummer så att vi kan ringa upp och bekräfta. Anmälan är bindande, men vi tar hänsyn till gällande restriktioner för pandemin.

Anmälan

Person: SKPF Norrtälje

Epost: norrtalje.avd110@skpf.se

Tel: 0176-17272

Avdelningssida: Norrtälje, avd 110

Nyheter från avd 110

Sopplunch

november 2021 | Medlemsträff Läs mer här

Rapport från Cinderellakryssningen

november 2021 | Skepp o hoj, det här var skoj! En kryssning med SKPF och PRO på Viking Cinderella. Den 6-7 oktober gör vi en resa med Cinderella med avgång från Stockholm kl 17.30. En buss avgår från Norrtälje kl 15.00. Från SKPF är vi ca 20 personer. Resan Norrtälje-Stockholm går utan problem. Men sen börjar det lika ”ålning medels hasning”. Nu har vi verkligen kommit till ”Stock”holm. Bussen sniglar mest fram en halvmeter i taget och klockan går. Ska vi hinna? Efter en hel del villovägar kommer vi ändå fram till terminalen kl.17.00 (det tog en dryg timme genom stan). Vår reseledare ordförande Eva såg minst sagt en aning stressad ut. (Myror i brallan). Nåväl, sen gick det undan, vi fick våra biljetter och måltidskort. Lastar av oss i hytterna och går ner till buffén som är bokad till kl 17.30 då även båten avgår. Det är bara ca 400 resenärer med på kryssningen så vi rospiggar utgör en rätt stor del av resenärerna. Lite senare i baren samlas nog de flesta glada och mätta pensionärerna. Det är nästan som ”kosläppet”. Shanes står för musiken, så det blir riktigt drag i nostalgikerna. Jäkligt bra, men dom ympar väl in lite nya då och då Många passar på att stappla ut på dansgolvet, även så jag med kraftiga gummisulor. Smack säger det i golvet, allt rör sig utom fötterna. Man får ju inte svära, men det här var jävligt kul. Dagen därpå är det brunch kl 10.30. Man behöver inte gå hungrig precis, nu som i går finns det hur många rätter som helst. Sedan är det dags för de flesta att gå till ”samvetsbutiken” och handla lite taxfree. Man kan ha rymliga samveten har jag hört, men dom var nog normala och för övrigt fanns ingen biktfader i tjänst vid avstigningen. Färjan anländer kl 14.30. Vi kliver på våra bussar och den här gången var det raketbränsle i tankarna. Är hemma i Norrtälje kl 16.00. Alla verka nöjda och glada efter resan Det här var skitkul, det måste vi göra om.. Olle Sjöblom Läs mer här

Rapport från medlemsresa

november 2021 | Bussresa med besök på leksaksmuseum och chokladfabrik. Den 8-e september åkte iväg med buss från Norrtälje till huvudstaden. Det kändes så roligt, att vi har kunnat börja att träffas igen och komma igång med våra aktiviteter. Första anhalt var leksaksmuseet på Skeppsholmen där vi inledde besöket med att serveras kaffe och smörgås. Jag hade ingen aning om att detta museum fanns. Det ligger i underjordiska tunnlar. Det är ett stort museum, närmare bestämt 2500 kvadratmeter och det heter Toy Museum. Det är norra Europas största samling av leksaker och serier. Där finns närmare 40 000 objekt i denna samling som har byggt upp av familjen von Schinkel. Det finns leksaker där från 1400-talet fram till idag. Man går i dessa tunnlar och beundrar och hittar mycket fina och intressanta saker. Själv fick jag några riktiga favoriter och det var dockskåpen. Så otroligt fina. Där fick jag nostalgikänslor och tankar tillbaka till mitt eget dockskåp, som jag hade som barn. Samlingen på museet har byggts upp under närmare 50 år och den som började med det var Carl David von Schinkel. Numera är det sonen David von Schinkel som har tagit över samlingen. I samlingen finns dessutom en helt unik avdelning med leksaker som ägts och lekts med av någon kunglighet. Detta museum är värt ett besök. Efter detta så hämtades vi upp av bussen som sen körde oss till Chokladfabriken på söder i Stockholm. Där serverades vi en lunch inklusive en tårtbuffé. Så fick vi en guidning utav Ellinor som är en av delägarna i fabriken. Det är ett företag som startades 1997 och finns på Renstiernas gata 12. Det tillverkar praliner, chokladkakor, tårtor, glass och bakverk. Hon berättade om chokladen från kakaobönan till olika chokladsorter och vi fick ju naturligtvis provsmaka också. Mycket intressant . Lite inköp av deras goda choklad blev det ju också. Efter lite egen tid så blev vi upphämtade av busschauffören som körde oss tillbaka till Norrtälje. Det kändes som om alla var nöjda med den första resan tillsammans efter detta långa pandemiuppehåll. Gun-Britt Viktorsson Läs mer här

Visa fler

Medlemsförmåner