Julfest 2019

december 2019

Julfest med Lucia på Hemgården

SKPF avd 25 Kristianstad. Den 10 december anordnade SKPF avd 25 i Kristianstad sin traditionella julfest på Hemgården.

Kl 13.00 var 85 st medlemmar samlade till ett fint dukat julbord. Ordförande Karl-Erik Oredsson hälsade alla hjärtligt välkomna. Dagens program var underhållning av Stefan Nilsson och Lucia från Fröknegårdsskolans musikklasser. Servering av julmat från Restaurangen Metropol och till sist avslutning med lottdragning.

Stefan Nilsson inledde eftermiddagen med härliga låter medan julmaten dukades fram.

Efter en halvtimma var det dags att gå fram till det så fint dukade julbordet. Det var så vackert upplagt att det nästan tog emot att röra det. Maten smakade lika gott som det var upplagt, många påpekade att det var det finaste julbordet de varit på.

När alla ätit och njutit i lugn och ro av den goda julmaten, då dämpades ljuset och Lucia med sina tärnor och stjärngossar från Fröknegårdsskolans musikklasser gjorde entré. Nu kände alla av den rofyllda julstämningen, som ungdomarna med den äran hade med sig. Det var så vackert och många tankar gick säkert till vår egen skoltid och kanske det var någon som själv gått Lucia någon gång. Tankarna var kvar medan vi lyssnade andäktigt på dessa fina ungdomars framträdande.

När Lucia med sina tärnor och stjärngossar sakta tågat ut, fick de en stor hjärtlig applåd.

Ett stort tack från SKPF till alla i Luciatåget för att ni kom till oss.

Så var det dags för ostbricka och kaffe.

Denna fina eftermiddag avslutades med lottdragning. Stefan lämnade 2 st CD-skivor till vinstbordet, där fanns även julskinka och kaffe.

Ordförande tackade alla som hjälpt till och önskade alla en riktig

GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.