Möte i Rättvik 15. 01. 2019

| 25 januari 2019

Möte om brandskydd och försäkringar

Vi var 25 medlemmar som samlats i församlingshemmet Rättvik till medlemsmöte. Dagens tema var brandskydd i hemmet samt försäkringsinformation.

Nye Räddningschefen i Rättvik Patrik Fredriksson inledde med att presentera hur räddningsorganisationen i Rättviks kommun är organiserad. Därefter var det dags för dagens tema ” brandskydd i hemmet “.Vilka faror vi har i våra hem och hur vi bäst rustar oss om det skulle uppstå en brand.

Hur har vi det med sladdarna, våra elapparater, värmeljusen m.m. som vi dagligen använder kanske. Mycket att tänka på och fundera över . Har vi fungerande brandvarnare, brandsläckare och brandfilt i våra hem. En mycket bra genomgång fick vi av Patrik.

Därefter var det dags för kaffe och en fruktpaus. Även lite tid för att hinna prata och umgås med varandra.

Sedan gick vi över till nästa ämne för dagen. Per-Olov Knuts som är distrikt Dalarnas försäkringsansvarige fick nu ta över. Vi fick en fin information genomgång av Folksams försäkringar. Genom vårt medlemskap i SKPF/pensionärerna har vi möjlighet att teckna olika försäkringar med bra avtal och rabatterat pris. Bla. hemförsäkring. olycksfall m.fl.  Försäkringsansvarig i vår avd. är Anne-Marie Andersson.

Som avslutning blev det lite förhandsinformation om vårens program och resor. Detta kommer att skickas ut till alla medlemmar i början av feb. Det blir bl.a en resa till Lars Lerin i Sandgrund,  Karlstad i maj . Detta är en resa som många medlemmar haft önskemål om som nu ska bli av. Som sista punkt för dagen blev det dragning av lotteriet innan det var dags för oss att skiljas åt för dagen.