Måndagscafé på Sjuan

| 13 maj 2024

SKPF bjöd på hembakat fikabröd

Sjuans Måndagscaféer för vårterminen avslutades den 13 maj med att SKPF svarade för Vi på Sjuans värdskap. SKPF bjöd på hembakat fikabröd vilket bestod av Mandelgifflar, Kokosdrömmar, Potatiskringlor och Snoddasrutor samt smörgåsar som alternativ.
Försommarvädret var varmt och ett 20-tal cafégäster droppade in i caféet. Det sociala umgänget flödade och vid ett av bordet var det aktuella samtalsämnet Eurovisionsfestival-finalen i Malmö.  Ingen hade sett mer än korta avsnitt och ingen hade brytt sig om att fortsätta tittandet. Man hade upplevt det alldeles för brokigt och rörigt och någon undrade om det var för att vi var mycket äldre nu och hade annan musiksmak. Alla drömde sig tillbaka till 50 och 60-talets underbara musikstilar.
Vid ett annat bord hade fyra herrar placerat sig. Där berättade dramatiska jakthistorier för varandra och likaledes dramatiska anekdoter som gav upphov till många skratt.
Gamla vänner möttes helt apropå och då ventilerade man främst gamla minnen och uppdaterade sig samtidigt om varandra. Några beklagade att måndagscaféerna nu gör ett uppehåll fram till september och resonerade om vad det kan finnas för alternativ. Avslutningsvis önskade alla varandra en fin sommar och ser fram emot att mötas igen på Sjuan till hösten.