SKPF på teaterresa till Sara Kulturhus

| 4 december 2022

Den 22 november gjorde SKPFare en bussresa till Sara kulturhus för guidning och teaterbesök

Onsdagen den 30/11 kunde äntligen SKPF:s teaterresa till Sara Kulturhus äga rum. Vid halvtiotiden äntrade ett trettiotal skpf-medlemmar bussen vid Operaplan för resan norrut till Skellefteå. Där vankades först lunch på Nordanå Värdshus och därefter guidades gruppen i Sara Kulturhus. Med sina 20 våningar är idet nte bara det högsta trähuset i Sverige utan även det fjärde högsta trähuset i världen! Där samsas flera olika aktörer om utrymmet: Västerbottensteatern, Biblioteket och The Wood Hotel. Där finns också tre restauranger med olika specialiteter.
Det första som möter besökaren i kulturhuset är en trappa där publik kan sitta och en stor takarmatur som kallas ”Hjärtat” eftersom den ser ut att andas d.v.s lameller som höjs och sänks.

Efter den guidade turen följde Västerbottensteaterns föreställning ”De 39 stegen” Det var en rafflande thriller där publiken bjöds på film noir-känsla, tågjakter, spioner, femme fatales, lömska skurkar med avhuggna fingrar – och väldigt mycket skratt.
Efter föreställningen, med kaffe och kaka i pausen, vidtog hemresan med en omväg förbi North Wolts vidsträckta anläggning. Nöjda och lagom trötta återbördades resenärerna till Operaplan vid 19-tiden.