Höstmöte för SKPF distriktet Norrbotten den 27okt. 2021

| 29 oktober 2021

Sammanfattning från distriktsmötet på Boden Business Park, Sävast Boden. Där Majlis Widman är i styrelse , Dick Holmström och jag, Eileen Dalen, är ombud.

Dagordningen avhandlades och stipendium delades ut till kören Ackvaleja och till en  konstnär, namnet har jag tyvärr inte fått med mig.

Så lite ur verksamhetsplanen för kommande år,  som har 3 huvudmål;

Öka medlemsantalet, bli mera kända och jämnställda pensioner. Huvudmålen ger uppdraget värva, kommunicera och opinionsbilda.

Distriktet har fastställd en handligsplan mot övergrepp, kränkningar och sexuella trakasserier.

På avdelningsnivå finns studiematerial framtaget som lämpar sig bra till utbildning/studiecirklar. Tex. IT säkerhet, Våldet går inte i pension, Bättre måltider för äldre, Bättre tänka efter före och Inte ensam längre…….

SKPF finns representerade i 12 av 14 kommuner. Vi representerar alla kommuner KPR. Vi finns även i LPR( Länets pensionsråd.) Vår ambition är att KPR/LPR ska samarbeta med övriga pensionärsföreningar för att stärka möjligheten att driva våra frågor för äldre.

Piteå kommer att ordna sommarträff den 10 aug. 2022. på Framnäs folkhögskola. En hälsodag till hösten 2022 och ev. ett kollo är det också tankar kring. Vi är också öppna för förslag och ideer på aktiviteter utöver detta så klart.

 

 

Text Eileen Dalen.