Afternoon Tea 28 januari 2020

| 16 februari 2020

22 medlemmar från SKPF Avd 95 i Arvidsjaur samlades den 28 januari på Tant Sveas Kafé för att avnjuta den engelska traditionen att förgylla en eftermiddag med en stor kanna te, några pratsugna vänner och goda tillbehör som passar lika bra här i Sverige som i England.

Lena Lindgren berättade om sin nya bok

Efter att alla försett sig med alla godsakerna och fått sitt kaffe eller té som var mycket uppskattat var det så dags för dagen gäst, Lena Lindgren som var inbjuden för att berätta om sin nya bok, ”En bok om några Kvinnor och Män från förr och nu”. Den handlar mycket om de mest kända profiler i Arvidsjaur från förr som bland annat Walter ”Wanchinni” Lundström, Anna Utterström, Ruben Holmström, Sture Lundberg, Totte Backlund, Sigurd Fellenius, Ivan ”Lill Fille” Fellenius, Eva Nyman och Ruth Nyman. Dessa personer har lämnat otaliga historier och många minnen efter sig. Många av dom var bland annat egna företagare.

Lena berättade om hur man byggde upp samhället till att vara bland den mest kända i Norrbotten på fyrtiotalet och långt i på sextiotalet. Många av åhörarna hjälpte till att fylla på information om ovan angivna personer.
När så Lena Lindgren var klar med sitt kåseri så passade Lisbeth Olsson att tacka för en underhållande information och man avslutade med en hjärtlig applåd från åhörarna.

                                               

Text Kenneth Ruth Foto Kenneth Ruth