SKPF/SPRF Avd 295, 9 oktober 2019

| 21 november 2019

SKPF/SPRF Avdelning 295 i Arvidsjaur samlades i oktober månad på Medan med drygt 40 medlemmar som samlats för att avhålla medlemsmöte och lyssna till Nisse Widman som kåserade om sin tid som journalist.

Efter ett kort hälsningsanförande av Lisbet Olsson, var det så dags för dagens höjdpunkt med ett kåseri av Nisse Widman om möten och intervjuerna med kända profiler från Arvidsjaur, b.la. kommunalråden Sten Laestadius och Per Lavander som var ett uppskattat kommunalråd och som bl.a. jobbade hårt för att K4 skulle vara kvar och inte läggas ner vilket var aktuell efter ett försvars-beslut.

Andra svenska välkända profiler var Ingemar Johansson som öppet berättade om sin karriär som proffsboxare och sitt misstag inför returmatchen mot Floyd Patterson. Vid ett av Harry Brandelius besök i Arvidsjaur fick han en studs intervjuv med honom som öppet berättade om den stora saknad av sin livskamrat. Han fick också möjligheten att intervjua Britta Borg hur och varför som hon valde att flyttade upp och bo en tid i Arvidsjaur. Hon berättade även om sin tid som välkänd artist och sångerska. Han hann även med att träffa och intervjua många andra mycket välkända svenska profiler under sin tid som journalist.

Efter denna väl genomförda och uppskattade kåseri av Nisse Widman var det så dags för fika med smörgåstårta och kaffe  som man lät sig väl smakas.

Text Kenneth Ruth Foto Kenneth Ruth