Modevisning För Alla Seniorer

| 21 november 2019

Åter var det dags för ”Modevisning för alla Seniorer” efter 1 och ½ års uppehåll som ägde rum den 17 oktober på Medborgarhuset med ca:160-170 betalande.

Torsdagskvällen gick i höstens och vinterns tecken för pensionärerna – Vi vill bjuda på det senaste modet inför hösten och vintern säger Lisbeth Olsson Ordf. SKPF Avd 295 och Annette Leven kvällens konferencierer när de hälsade alla välkommen innan showen drog igång. Man startade upp med några välkända låtar framförda av gruppen Garibalders från Abborrträsk och sångfåglarna Gulli Nyman och Maria Lundgren.

Hösten och vintermodet som visades upp kommer från fem av butikerna i Arvidsjaur däribland två nystartad butik i ny regi. Modellerna på catwalken är nästan alla från föreningen SKPF/SPRF. Det har blivit något helt naturligt och nervositeten finns inte där utan man tar det som en rolig grej. Modellerna nöjer sig inte med att bara visa upp sig på scenen. De går även en tur runt bland publiken som får titta närmare på kläderna. Vi skall också nämna att de flesta skor som modellerna använder under visningen kom från en av butikerna i Arvidsjaur.

I pauserna mellan varje visning och under fikapausen underhöll musikgruppen Garibalders med välkända låtar från 50-60 tal med skönsång både från orkestern och sångfåglarna Maria och Gulli. Mycket uppskatta av publiken att döma av de applåder man fick efter varje framförd låt. Även under visningen av kläderna och modellernas vandring runt i lokalen spelades musik. Under fikapausen framförde Maria och Gulli en uppskattad sketch om två äldre damer som ville förnya sig på ett eller annat sätt för att se attraktiva ut i allas ögon. Mycket uppskattad att drömma av de applåder de fick efter deras framträdande

Innan vi avslutade kvällen var det dragning på entrébiljettens nummer med vinster skänkta av medverkande affärer och lyckliga vinnare i publiken. Till sist av allt spelade sen Garibalders upp till de avslutade låtarna innan man skildes för kvällen.

                               

               

                                     

Text Kenneth Ruth Foto Lars Erik Larsson