Friskvårdsdagen i Orrskogen, Malung.

| 3 september 2021

Rapport från friskvårdsdagen 26 augusti 2021.

Bussarna kom med deltagare från hela dalarna då friskvårdsdagen startade upp i Orrskogen kl. 10.00 med underhållning av Johan Eriksson och kaffe med kaka. Ann Chrona välkomnade alla till friskvårdsdagen. Kurt Podgorski från styrelsen lotsade alla genom dagen.

Fortfarande gäller visa restriktioner vilket betyder att minimässan, mat, fika och underhållningen fick vara separerade från varandra i olika lokaler. Och att hålla avstånd, tvätta och ”sprita” händerna gällde även denna dag. Vädret tillät tyvärr inte att minimässa kunde genomföras utomhus, men med stora dansbanor så ordnade det sig ändå. Inbjudna till friskvårdsdagen var SKPF:s förbundsordförande Liza Di Paolo-Sandberg och Hans Unander, Kommunalråd i Malung-Sälens kommun. Mässutställare under dagen var Fonus, Skådebanan Dalarna, NTF, ABF, Civilförsvarsförbundet, Sjukgymnast, Arbetsterapeut och Räddningstjänsten. Tipspromenad genomfördes och den låg mestadels utomhus. Räddningstjänsten visade bl.a. hur man använder en brandsläckare samt att deltagare fick prova på att släcka, vid några hållpunkter under dagen.

Mässutställningen pågick under förmiddagen och eftermiddagen med uppehåll för lunch med underhållning av Johan Eriksson från Sälen musik och nöje.

Till lunch serverades stekt fläsk med potatis, persiljesås och rödbetor, bröd och dricka, en annorlunda och spännande kombination, vilken är en dansk husmansrätt.

Hela dagen handlade om säkerhet och trygghet i vardagen. Friskvård är inte bara träning och löpning. Friskvård är att må bra genom att känna sig trygg i och utanför hemmet genom kunskap i och hur jag agerar vid kriser av alla slag eller säkrar mitt hem mot fallolyckor och andra olyckor mm.

Det var många glada skratt, samtal och kontakten med gamla bekanta togs under dagen vilket förhoppningsvis tyder på att det kändes bra att träffas efter att det var länge sedan den möjligheten fanns.

Efter kaffe med wienerbröd och genomgång av tipspromenaden och utdelning av vinster som lokala företag skänkt samt en stämningsfulla avslutningssånger av Johan Eriksson. Ann Chrona avslutade dagen bl.a. genom att rikta ett stort tack till den grupp som planerade den här dagen, Johan Eriksson för sången, mässutställarna och de som har arbetat med det praktiska under dagen samt kocken för maten. Bussarna stod redo för hemfärd kl. 15.00 efter en trevlig, lärorik, och inspirerande dag.