Julbord med Eckerölinjen

| 17 december 2019

Rapport från SKPF:s julbordsresa

Tidigt på morgonen den 28 november, närmare bestämt klockan 06.00 anlände jag och min sambo till resecentrum i Falun. Vi hade gått försiktigt i snöslasket men vi var inte de första SKPF:arna på plats.

Dryga 30 medlemmar och medföljande strömmade sakta till och stämningen ökade i takt med att klockan gick. Punktligt 06.15 anlände bussen som skulle ta oss genom snövädret till Grisslehamn. Det blir lite spännande när vädret bjuder på motstånd.

Vid gryningen närmade vi oss vår båt trots allt i tid för avgång. När vi fått våra biljetter blandar vi oss med övriga resenärer på olika håll på båten. Några tar en fika, andra passar på att besöka taxfree-butiken eller sitter bara och pratar i mindre grupper. Det blåser inte mycket men man kan känna att båten rör sig.

Det går väldigt fort över till Eckerö. När återresan startar är det vår tur att sätta oss till bords. Vi fick bästa platsen vid fönstren i fören. Det var så mycket vi försökte hinna prata om så vi han inte riktigt med köandet. Men att stå i kö vid buffén kan också vara givande. Inte bara på grund av den högklassiga maten utan även för de nya bekantskaper man kan göra där.

Det går fort när man har roligt så snart satt vi åter i bussen. Återresan minns jag inte så mycket av förutom att det snöade en hel del. Hur illa det var med vädret och hur duktig vår chaufför var förstod jag inte förrän hemma. På lokala nyheterna kunde man höra om flera avåkningar på de vägsträckor som vi just passerat. Lite tur ska man ha när man är ute på äventyr.

Rapportör/ Jan Lindholm