Jultallrik med mersmak.

| 11 december 2021

Jultallrik i Dalasalen den 8 december

Den 8 december samlades medlemmar med sällskap totalt 57 st  från vår Falu avdelning i Dalasalen på gamla regementsområdet. Det var dukat med väl tilltagna avstånd mellan borden och högst fyra gäster per bord för att minska risken för smittspridning. Det kändes väldigt säkert ansåg flera medlemmar jag pratade med, även bland de som var lite tveksamma till att vi valde att inte ställa in.

Trio Fobi stod för musiken medan medlemmarna strömmade in och tog för sig av glöggen. Vår ordförande var tyvärr sjuk så Ann Chrona hälsade i hans ställe alla välkomna när de väl satt sig tillrätta. Sorlet steg så fort musiken tog paus vilket jag tror innebar att behovet att prata med varandra runt borden var stort.

En tallrik kallskuret och en tallrik med varmrätter var mer än vad en del orkade med. Kaffe med kaka avslutade restaurangens bidrag. Vällagat och välsmakande ansåg nog de flesta. Trevlig personal som tog väl hand om oss. Det var lite kallt i lokalen tyckte några, då tog personalen fram filtar och gick runt och svepte in de frysande gästerna i stora svarta filter, mysigt.

I en musikpaus passade Ann på att berätta lite om föreningens verksamhet, en uppmaning att besöka avdelningens hemsida  samt påminde även om det musikkafé vi arrangerar i samverkan med kommunen på Kulturhuset tio14 den 17 december, under “Tillsamman i Falun”. Efter mer musik så drogs det tio vinnare på de lotter som utgjorde entrébiljetter. Vinnarna fick i tur och ordning välja från ett presentbord. Alla verkade nöjda.

Slutligen uppmanade Ann alla att hålla avstånd när de passerar garderoben på väg ut så att vi inte riskerar sprida smitta. Även om vi alla är fullvaccinerade, som det heter, så vet vi att man ändå kan bära på och sprida Corona. Fortsätt vara rädda om er, håll avstånd och tvätta händerna som Anders Tegnell ständigt upprepar

God Jul hälsar styrelsen genom                                                                                                                                                Jan Lindholm