Medlemsmöte 14 september 2022

| 14 september 2022

Medlemsmöte på Sambibloteket

Vi var 50 medlemmar som trots ihållande regn samlades på Sambiblioteket. Ordförande Brita hälsade välkommen. Mötet inleddes av Lars Zetterlund med information om pensioner, bostadstillägg och försörjningsstöd. Därefter fortsatta Amanda Lind (Miljöpartiet) som nu var hemma i Härnösand efter sitt uppdrag i Stockholm som Kulturminister. Hon var imponerad av miljösatsningar i Härnösand vad gäller elbilar, elbussar, biobränslestationen och även av kultursatsningarna i stan. Värre är det som bekant med miljöförstörelsen ute i världen med plast och annat som slängs i naturen. Även här i Sverige är vi dåliga bland annat på att sortera plast. En frågestund följde.

Mötet beslutade att höja årsavgiften till 200.- per år från 2023.

Äldreboendet som ska byggas i privat regi på Kronholmen diskuterades. Ett plusboende vore väl ett bättre alternativ och våra representanter i KPR uppmanades ta upp frågan.

Därefter påminde ordförande Brita om dom kommande aktiviteterna: 26 oktober 13.30 musikstund med Annika Östman på Parketten och 7 december kl. 11.00 medlemsmöte med adventstämning.

Efter mötet serverades lunchbuffé i den nyöppnade restaurangen på Biblioteket. Ute fortsatte regnet att ösa ner.