Projekt "Ensamma äldre"

| 1 september 2021

Kaffekalas 2021-08-28 på Parketten

Projekt ensamma äldre.

Förbundet uppmanade oss i avdelningarna att göra insatser för äldre ensamma medlemmar som inte orkar eller tar sig för att besöka våra möten.

Med situationen 2020 har det varit svårt att arbeta för detta av förklarliga själv – pandemin som var särskild farlig för äldre.

Julklappar hade köpts in till julmötet 2020 och låg och väntade länge tills ordförande Brita och andra i styrelsen beslutade att dela ut paketen till äldre medlemmar. Som sagt och gjort. I trapphus och farstukvistar på behörigt avstånd fick många en trevlig överraskning/julklapp. Det blev många glada och förvånade medlemmar som tog emot sina paket.

Julmötet 2020 och alla andra möten har varit inställda och så har det fortsatt även under detta år. I dagsläget har så gott som alla äldre fått sina vaccindoser och situationen är annorlunda.

Även ABF har arbetat för projektet ”Ensamma äldre” och har få pengar/bidrag för att agera. Tanken i avdelningsstyrelsen var att på ABFs bekostnad och medverkan kalla till ett kaffekalas för våra äldre medlemmar.

Detta arrangemang har nu 2021-08-28 utförts. 15 medlemmar kom och uppskattade initiativet att få komma ut och träffa andra medlemmar och att få njuta av gott kaffe med bröd.