Dags för höstens första trivselträff, tisdag den 10 september.

| 14 september 2019

Ordförande Britt Wikman hälsade ca 80 medlemmar hjärtligt välkomna, gamla som nya.

Dags för höstens första trivselträff, tisdag den 10 september. Ordförande Britt Wikman hälsade ca 80 medlemmar hjärtligt välkomna, gamla som nya. Vår föredragshållare för kvällen David Adervall hälsas välkommen. Han informerar oss om Digitalisering i vården. En fråga som många ruskar på huvudet åt, samtidigt som vi kanske kan ta till oss att en del teknik inte är så dumt. En snabb reflektion om Dr Kry. Många vet inte om att ett besök via nätdoktorn kostar vår Region dyra pengar. Vi får även höra om superdatorn Doktor Watson, och ett exempel på en studie om hudförändringar, där datorn fick bättre resultat än de fysiska läkarna. Vi fick också se en film från det virtuella hälsorummet som finns i Ragunda och en film om en duschrobbot. Mycket av detta är redan här och en del kommer nog ganska snart. Bra eller inte, det beror nog på individens status och mående. Det som är bra för en kanske inte är lika bra för alla. David jämförde också jobb som datorn kan ersätta, dåliga eller tråkiga jobb. Det är bara fantasin som sätter gränser. Men slutsatsen är dock att det är viktigt med bra Ramverk så att tekniken inte går över styr utan att allt sköts seriöst och riktigt. Empatisk kompetens är viktigt i dessa frågor. Som tack fick David en blomstercheck.

Efter Davids föredrag blir det fikapaus innan kvällens underhållare LillBengt stämmer upp med sitt dragspel och även den nya fina gitarren som han fick på sin födelsedag. Han inleder med Jämtland är bra, sen kommer ett Evert Taube medley, Tomas Ledins Sommaren är kort, Dan Anderssons Jag väntar vid min mila, Elvis, Jularbo, Jonny Cash ja en fin blandning av låtar från olika artister ger oss en härlig stund innan han avslutar med Lasse Berghagens Farväl till sommaren. Britt tackade LillBengt för en härlig och bra underhållning. Sen är det lotteriflickornas tur. Presentkort och lotter är kvällens vinster.

Även lite info om höstens studiecirklar; Måndag 23/9 startar ”Raggsockan” i lokalen på Tegelbruksvägen kl. 10-12 frågor till Henny Lindqvist 0706686620. Tors. 5/9 10-12.30 startar ”Textilgruppen” i lokalen, AnnaLisa Bad 0703979889 svarar på frågor. Tors 26/9  9-11 start för ”Må Bra gruppen” på Storsjöbadet. Sonja Ejenstam 0705825987. Mån 7/10 13.00 -15.15 start för ”Målargruppen” i ABF:s lokal på Midgårdsgatan. Ingeborg Strömsén 0702122884.
Matlagning för män 1. Allégatan 47 Start 18/9  frågor till Sven Sandqvist tel. 073-0481757. Matlagning för män 2 Svensk husmanskost. I Böle hos Bo S. Dag och tid bestäms av gruppen Ring Bo Sandholm 0702924605 för mer info. Mer info om alla cirklar kommer även i annons i tidningen samt på vår hemsida. Alla cirklar sker i samverkan med ABF Jämtland. Så tackade Britt alla som kommit ikväll och hälsade välkommen åter till nästa möte den 8 oktober.

 

Text Britt Wikman Foto Britt Wikman