SKPF Pensionärernas trivselträff

| 9 oktober 2019

En mulen höstdag var det så dags för SKPF Pensionärernas trivselträff

En mulen höstdag var det så dags för SKPF Pensionärernas trivselträff, tisdag den 8 oktober. Ordförande Britt Wikman hälsade ca 80 medlemmar hjärtligt välkomna, till Tiljan som var platsen för dagens möte. Hasse Thor och Ruben spelar härliga låtar under tiden medlemmarna anländer till lokalen. Bla den egna låten Hösten, passande denna dag. För många var det första gången som man hittade hit. Britt hälsade sen Magnus Zingmark, forskare på Östersunds kommun välkommen. Magnus informerar om projektet Säkra steg som kommer att starta den 14 oktober. Alla hushåll, i Östersunds kommun, med någon som fyllt 70 år kommer att få en broschyr som informerar om Säkra steg. Det hela går ut på att man måste ha en smart telefon/surfplatta för att kunna ladda ner en app, som ger stöd, råd om hur vi ska träna för att förebygga fallolyckor, vilket är den vanligaste orsaken till skador hos oss pensionärer. Appen är utvecklad av forskare i Umeå tillsammans med pensionärer, för att den ska vara så användarvänlig som möjligt. Viktigt att vi känner oss bekväma om vi ska använda den. Meningen är att vi ska träna oss Tryggare, och undvika fallskador. Träningen gör vi hemma eller med någon kompis som också blir nyfiken på detta. Efter den 14 oktober, när broschyren kommit, kan man anmäla intresse och får då en kod att starta upp appen med. Det hela kommer sen att följas upp av forskarna. Det viktiga med detta är att vi skapar en beteendeförändring, enkel träning, som inte kräver något utöver det egna engagemanget. Britt tackar Magnus med en bukett höstfärgade tulpaner.

Som alltid så blir vi kaffesugna, och då serveras det goda smörgåsar, gott kaffe/thé, på sorlet så hördes det vara trivsamt med mycket prat och skratt.

För kvällens musikunderhållning svarade alltså Hasse Thor och Ruben. Dom bjuder oss på en härligt blandad repertoar med bla den välkända Trönderbrura, ElgAnders gånglåt, Rosen och fjärilen, Den gamla dansbanan. Lite allsång där vi klämmer i med Cacka Israelssons Gamle Svarten och En sliten grimma. Vidare fortsätter dom med Lady be good, Åge Alexanderssons Ljus och värme. Listan blev lång med all härlig musik som spelades och medlemmarna lät sig väl underhållas. Som en fin avlutning på kvällen sjöng vi ännu en allsång, denna gång, passande i dessa tider, så blev det I natt jag drömde. Britt tackar för härlig underhållning. Kvällens lotteri bestod av presentkort och god choklad, Tack till Maggan och Agneta som fixar så bra lotterier åt oss. Innan vi avslutar påminner vi om Tantpatrullen som besöker Östersund fredag den 11 oktober kl. 14 – 16 vid Stjärntorget. Kom ihåg den röda mössan/hatten som symboliserar vår kamp för bättre pensioner. Så tackar Britt alla som kommit ikväll och hälsar alla välkommen åter till nästa möte, som är Budgetmöte, den 11 november.

 

Text Britt Wikman Foto Britt Wikman