Bussutfärd våren 2023

| 27 maj 2023

Vårens bussutflykt startade tidigt tisdagen den 23 maj.

Vi samlades vid Sommarlust. Vår reseledare Leila Jönsson hälsade alla hjärtligt välkomna.

Vid åttatiden rullade Kagans buss med ett 40-talet glada medlemmar, mot vårt första mål, som var Tingsryd. Vädret var lite mulet, men med en behaglig temperatur runt 20 grader. När vi kom till Tingsryd var alla kaffesugna. Vår busschaufför serverade goda frallor och kaffe vid en vacker rastplats vid sjön Tiken 124 meter över havet. Efter den goda fikan var det dags att åka vidare genom det småländska landskapet mot Boda.

Inger och Snacke- Per hälsade oss hjärtligt välkomna till HÖNSALOTTAS LUFFARMUSEUM i Boda. En god välkomstdrink serverades.

Därefter fick vi gå en spännande rundvandring på egen hand i museets lokaler.

Vilket intryck man fick, här var så mycket att titta på, gick man in i klockrummet så visste man inte om tiden stod stilla eller hur det var.

Då ropade Snacke-Per nu var det slut med rundvandringen, nu ska vi samlas för Snacke-Per ska visa bilder och berätta historier om luffarna och Luffarmuseumet.

Ni kan säkert gissa varför han kallas för Snacke-Per. Många historier blev det. Ingen ville att Snacke-Per skulle sluta. Tiden gick och det blev dags för lunch. Den serverades i Luffarmuseumets matsal. Efter lunchen bjöds det på sång och musik.

Efter den lättsamma underhållningen, blev det åter dags att fördjupa sig i museets samlingar, innan det var dags för eftermiddagsfika och lottdragning.

Vid avfärden, vinkade vi farväl till Inger och Snacke-Per för denna gången.

Vilken dag.

Vid pennan

Karl-Erik