Caféträff den 23 jan 2024

| 26 januari 2024

SKPF avd 25 anordnade Café-träff  på Hemgården i Kristianstad

SKPF avd 25 Kristianstad. Den 23 januari samlades ett 70-talet medlemmar till Café-träff på Hemgården i Kristianstad.

Ordförande Karl-Erik Oredsson hälsade alla hjärtligt välkomna.Eftermiddagens program var information, underhållning, fika och lottdragning. Gull-Britt informerade om möten från KPR äldreboende i Kristianstads kommun.

Efter denna inledning var det Svänggänget som tog över. Vilket tryck det blev, många kände sig säkert mycket yngre. Tankarna gick till 60-70-talet, lördagskvällar på olika dansställen i nordöstra Skåne som t.ex.  Granada i Lönsboda, Grottebacken i Osby m.fl.  En fråga, är det någon som kommer ihåg Valencia i Hanaskog?

Något som ni säkert kommer ihåg är när dansen var slut, då var man sugen på korv, var körde man då. Kanske till korvkiosken som låg vid Golfmacken intill brandstationen, eller till Winqvist i Hammar. Det var dessa tankar som dök upp när Svänggänget spred sina toner i lokalen

Många kända country låtar och svenska danslåtar fyllde Hemgårdens lokal denna eftermiddag. En liten fikapaus blev det, med goda smörgåsar, som våra trogna medhjälpare serverade.  Jag måste nämna något om vädret, det var en typisk Skånsk vinterdag några plusgrader och småhalt på våra vägar.

Efter fikat drog alla fyra i Svänggänget igång igen. Det var bara att koppla av. Förresten, jag tror inte det gick att koppla av, visst hoppade benen och man klappade i takt med händerna, stämningen var på topp. Det var som Arne i Svänggänget sa, det här var roligt. Kan det bli bättre ”musikkillarna” hade roligt och vi i publiken hade jättekul.

Helt klar, alla var överens om att denna Café-träff slutade alldeles för tidigt. Det var redan dags för lottdragning.

Karl-Erik tackade Svänggänget för en fantastisk eftermiddag.

Ett stort tack till alla som kom till vår Caféträff och alla ni som hjälpte till denna eftermiddag

Vid pennan

Karl-Erik