Höstmötet 2020 Mora-Norets Folketshus

| 18 november 2020

På vårt höstmöte som gick av stapeln den 22 oktober i Mora-Norets Folketshus, genomfört på coronasäkert sätt beslutades om budget och verksamhet.

Det beslutades om verksamhetsplan för 2021, som är mycket osäker för tillfället, och ett brev ska skickas till alla medlemmar då årets medlemsaktiviteter i stort sett inte kunnat genomföras.
(Se VP och brev nedan).
På mötet uppmärksammades också styrelseledamot Karin Nyman, som fyllt jämna år.
Det bjöds på fika och matig smörgås medan det klurades på ordgåtor, vilkas svar orsakade många skratt och aha`n. Vi har en fortsatt  annorlunda tid framför oss att möta med tillförsikt och fortsatt tålamod.
Håll i och håll ut!
Till våra medlemmar i SKPF Avd.92

Livet förändrades drastiskt för oss alla i början av 2020 och kanske mest för oss äldre när coronaviruset slog till.Vi har inte fått träffa våra nära och kära, inte vänner och bekanta eller fått hälsa på anhöriga på äldreboenden. Det har varit och är fortsatt svårt att leva länge i ett tillstånd som man inte kan påverka och där ingen kan säga när det kommer någon behandling eller när vi får ett verksamt vaccin.

Efter att vi dagligen och noga följt Folkhälsomyndigheten och regeringens information och rekommendationer, förstod vi att det inte skulle gå att genomföra de möten, resor och andra aktiviteter vi hade planerat och sett fram emot. Styrelsen beslöt då att ställa in all verksamhet under våren 2020 tillsvidare.

Trots den besvärliga situationen och att vi inte vet vad som kommer att hända framöver måste vi tro att vi snart kan umgås och uppleva saker tillsammans igen. Du får med brevet Verksamhetsplanen för 2020-2021som beslutades på Höstmötet. 

Vi fortsätter att följa myndigheternas rekommendationer och smittspridningen i våra kommuner. Det kan innebära att vi måste ändra i programmet med kort varsel och då kommer vi att annonsera i Masen och Malungsbladet. 

Vi vill ju tro att man hittar en väg ut ur den här pandemin så vi återigen får leva våra liv i gemenskap med anhöriga, goda vänner och få göra trevliga saker tillsammans!

Ta väl hand om er!

Med vänlig hälsning Styrelsen:

Ordf. Anna-Riekje Niburg 070-3914488 
Vice ordf. & kassör: Gun Olmats 070-2263350 
Sekreterare: Tove Berg
Karin Nyman
Kurt Podgorski
Margareta Höglund
Rull Sven Danielsson 

                                  Verksamhetsplan för 2021.

                     Bakgrund och fakta om SKPF-pensionärerna.

SKPF-pensionärerna är Sveriges tredje största pensionärsförbund. Det är öppet för alla som uppbär pension och deras närstående. Förbundet har en positiv medlemsutveckling. Vid årsskiftet hade vi 172000 medlemmar efter att under en lång tid stadigt ökat vårt medlemsantal. Det har ökat till 5750 medlemmar i Dalarnas Distrikt och i Avd. 92 som består av 4 kommuner; Mora, Orsa, Älvdalen och Malung/Sälen har vi över 830 medlemmar.

Hälsan och den sociala verksamheten, både fysisk, digital och ekonomisk trygghet efter pensionen är viktig för våra medlemmar. Därför finns det möjlighet att delta i ett flertal olika aktiviteter som resor, utflykter, kultur, friskvård, studier och medlemsmöten med olika teman. Vårt förbund och distrikt fortsätter, i samarbete med PRO och SPF, arbetet med att motverka fallolyckor genom inriktningen på Mat, Balans och Läkemedel. Tre projekt som vi har tillsammans är ”Koll på läkemedel”, “Balansera mera” och ”Tillsammans mot ensamhet.”

Om inte pandemin sätter käppar i hjulet, planerar vi att genomföra följande Verksamhetsplan för 2021.

1:  SKPF avd. 92s Årsmöte 18 Mars.

2:  Pubafton i Malung i April

3:  Furudals krigsmuseum i Maj.

4:  Skinnarspelet i Malung under midsommar.

5:  Lunchkryssning med Gustaf Wasa i Augusti.

6:  Distriktets Friskvårdsdag på Orrskogen i Malung i Augusti.

7:  Höstmöte. Datum beslutas på Årsmötet 2021.

8:  Vi fortsätter promenera och träna i Orsa.

Vi annonserar i Masen och i Malungsbladet om tid och eventuella kostnader i god tid före varje aktivitet! Mer om aktiviteterna kommer också att finnas på vår hemsida, efterhand som vi vet mer, under skpf.se, “sök din avdelning”
(Svealand, Dalarna, Mora avd.92, skrolla/rulla neråt)                 

                

             Varmt välkomna till vår verksamhet!

Text Anna-Riekje Niburg