Rapport från Grådöresan 2018

| 30 maj 2018

Vi var 43 förväntansfulla SKPF:are som klev på bussen i Rättvik och Leksand i strålande sol.

Vi började färden mot Grådö mejeri i Hedemora där vi blev fantastiskt väl omhändertagna av Staffan Eklund. Efter att vi fått på oss skyddskläder fick vi gå en rundvandring genom mejeriet för att se och höra om hela processen vid tillverkningen. Mycket intressant och vi lärde oss mycket denna förmiddag. Vi blev också bjudna på kaffe och en underbar kaka och fick tillfälle att ställa frågor.vilket vi gjorde.. Vi var en vetgirig grupp. Nu vet vi var vi ska finna Grådö mejeriers produkter.

Efter detta åkte vi mot Staberg. Vi var 43 förväntansfulla SKPF:are som klev på bussen i Rättvik och Leksand i strålande sol. i hann med att gå en liten vända i den vackra trädgården innan det var dags för lunch. När vi ätit oss mätta av den goda buffén var det dags att åka vidare.

Nu gick resan mot MurboAnnas ost utanför Borlänge. Där var kaffe beställt och Murboanna själv berättade lite om hur hennes dröm gått i uppfyllelse att få starta denna tillverkning.Vi hade också dragning av våra lotter som vi sålt på bussen. Vi hade sedan tillfälle att få provsmaka och handla gårdens ostar. m.m.

Sedan återstod bara hemresan och vi var alla överens om att det varit en lyckad dag.

Text Louise Johansson