Rapport från Höstmötet 24 okt. på Knotgården

| 26 oktober 2018

Vi har nu haft vårt Höstmöte. Vi var 52 medlemmar som mött upp på Knotgården som numera blivit vår hemvist för höst och årsmöte. Passar så bra när det ligger mittemellan våra kommuner.

Vår underhållning för dagen ”Ockön söm helst” spelade lite när medlemmarna anlände och lotterna såldes. Sedan var då det dags för mötesförhandlingar. Beslut skulle tas om medlemsavgift samt verksamhetsplan och budget. Vår kassör Solveig Hansson redogjorde för styrelsens förslag till medlemsavgift. Efter lite diskussion så antogs styrelsens förslag på avgift till avd. som under 2019 kommer att bli 80 kr. Den sammanlagda medlemsavgiften blir då oförändrat 200kr.

Ordförande Louise Johansson gick igenom verksamhetsplanen för 2019 som också antogs. Kassören redogjorde för budgeten och ingen hade något att invända.

Så blev det val till KPR i de båda kommunerna. Mandatperioden följer riksadagvalet 2019-2022. Det blev omval. En liten omkastning av posterna gjordes i Rättvik

Ord ledamot Siv Jonsén
ers. Solveig Hanson
Leksand ord. ledamöter blev Anne-Marie Andersson och Louise Johansson
ers. Ingrid Fyhr

Sen blev det rapporter från vad som hänt sen sist i KPR. I Leksand är det mycket prat om bl.a ombyggnad av torget. Byggnationen på Tibble där vi utsett Ingrid Fyhr att sitta med från oss. Det är ett bra samarbete med övriga pens.organisationer. I Rättvik kommer mer information vid nästa möte.

Ordförande informerade om kommande aktiviteter. Närmast står julbordet på Stiftsgården i Rättvik 7 dec. Det blir vårt första egna julbord då vi föregående år samarbetat med avd. i Borlänge.
15 jan. skall vi ha möte i församlingshemmet Rättvik . Det kommer att handla om brandsäkerheten och våra försäkringar.
Sedan var det dags för kaffe och den årliga pajfrossan. 20 pajer hade bakats och alla lät sej väl smaka, Våra underhållare för dagen ”Ockön söm helst” som kommer från Svärdsjö och är delar av

Svärdsjö spelmanslag. De släpptes loss med sina fioler och en härlig kavalkad av folkmusik, visor och andra gamla godingar som passade för allsång.
Som avslutning på eftermiddagen var det dragning av vårt lotteri.