Vårresan

| 26 maj 2019

Resan till Sandgrund

Vårresan i år gick till Lars Lerins konsthall i Sandgrund. Detta var ett önskemål från många medlemmar att få komma dit. En fullsatt buss avgick först från Rättvik där en del medlemmar väntade,  sedan vidare mot Leksand där resten av medlemmarna klev på . Vädret var inte alltför lovande vid starten av vår resa, regnet öste ner till en början.

Men när vi kom fram till sjön Långban utanför Filipstad öppnade himlen upp sej och solen kom fram. Vår chaufför Johnny fixade raskt fram en god smörgås och nybryggt kaffe. Vi kunde också sträcka på benen och fick lite tillfälle att umgås och prata vid den vackra rasplatsen.

Vår resa gick sedan vidare mot Karlstad. Vi sålde också två lottringar på bussen. Vi kom  fram till Sandgrund och konsthallen alldeles i lagom tid för vår guidade visning. Vi fick nu bänka oss och vår guide gav oss en givande och intressant inblick i Lars Lerins  konst och liv. Efter den guidade rundturen i konsthallen hade vi möjlighet att på egen hand  gå runt att titta på all konst. Där fanns mycket att se och begrunda. Tiden gick fort.

Vi hade nu hunnit bli rejält hungriga och vi gick en gemensam promenad till Residenset där lunchen var beställd. Vädret i Karlstad var mycket varmt och soligt dagen till ära. Vi blev väl mottagna,  en god och välsmakande lunch stod nu och väntade på oss. Under lunchen passade husmor på att berätta lite om residensets historia. Efter kaffet var det nu dags att kliva på bussen och återvända mot Dalarna igen.

Vi tyckte nog lite till mans att det  var att det var skönt att få sitta och smälta både mat och de intryck vi fått med oss från konsthallen under dagen. Samt att få vila benen lite.

Ett sista stopp blev det och det var på Flottaren i Vansbro. Där var uppdukat med kaffe och en stor och saftig bulle. Som sista aktivitet för dagen var det dragning av lotteriet. Detta klarades av på bussen och vinnarna fick välja sina vinster. Så var dagen resa över för denna gång och vi tror att alla kände sej nöjda med dagen. Nästa resa i aug. kommer att bli en guidad resa runt Husbyringen.