SKPF avd 36 medlemsmöte.

| 18 mars 2020

SKPF avd. 36 hade medlemsmöte den 11/3 på Hemgården i Norrköping

SKPF avd. 36 hade medlemsmöte den 11/3 på Hemgården i Norrköping.

Dagens gäst kom från Apoteket Hjärtat. Britt-Marie Evert pratade om äldre och läkemedel. Kroppens upptagning av läkemedel skiljer sig åt mellan ung och gammal. Fördelningen mellan fett och vatten i kroppen förändras med åldern. Njurfunktionen börjar avta efter 40 års ålder. Vissa läkemedel är inte bra för äldre. Fallrisken ökar av vissa mediciner som lugnande medel, sömnmedel, smärtstillande och blodtrycksmedicin. På Socialstyrelsens hemsida finns information om medicin och äldre, värt att läsa. Apoteket hjälper till att kontrollera om läkemedel kolliderar med varandra. Tid bokas för läkemedelsgenomgång. Britt-Marie Evert påpekar att uppföljning är viktigt vid medicinering. Kunden kan neka utbyte av medicin på apoteket men får i så fall betala mellanskillnaden på priset.

Konsumenttips fick vi av Miri-Ann Jonsson. Information gavs om Östgötatrafikens inbjudan om hjälp med det nya biljettsystemet, Kamratdag kommer att äga rum 14/5 i Finspång, avdelningen har bussresa 9/6 ”Gårdarna runt sjön” och en studiecirkel har resa till Uppland 23-25/6. Första måndagen i månaden har SKPF i samarbete med IOGT-NTO allsång på IOGT gården. Skrivelse har lämnats till Östgötatrafiken om giltighetstiden för enkelbiljett och anslutningstrafik.

Valberedningen gav Barbro Mattson blommor för att hon ställde upp på omval som ordförande.

Kaffe och smörgås serverades. Styrelsen presenterade sig. Under hösten och vintern har reflexbärande medlemmar fått en lott på medlemsmötena och nu var det dragning på dessa. Vinsterna var presentkort på mat och blommor. Mötet avslutades med dragning av övriga lotterier. Nästa möte är den 15 april.

Bild 1. Britt-Marie Evert.   Bild 2. Deltagarna fikar.   Bild 3. Kennet servrar kaffe.   Bild 4. Barbro informerar.