SKPF Avd.36 Medlemsmöte på Hemgården 25 april

| 3 maj 2023

Medlemsmöte på Hemgården. Dagens gäster Norrköpings stads bibliotek

Vid medlemsmötet på Hemgården den 25 april gästades vi av Louise Björklöv och Gustav Hedlund från Norrköpings stadsbibliotek. Läsning kan ske på många olika sätt som vanliga böcker, lättlästa böcker, böcker med stor stil och ljudböcker. Genom appen Ligimus kan man lyssna på böcker i telefon, datorn eller surfplattan, ett konto behövs för detta. Boken kommer är till för de som inte kan ta sig till biblioteket. Bokbussen åker runt i olika stadsdelar och på landsbygden. Teknikhjälpen är öppen måndagar och tisdagar kl. 14-16. För släktforskning har biblioteket ett par datorer man kan användas. Varje vår och höst finns ett stort utbud av olika verksamheter man kan besöka. Filialbilioteken har mer-öppet, för självservice då det inte finns personal där. Tillträde sker då genom biblioteks kortet.

Maud informerade från Komunala pensionärs rådet, KPR, det är en ny mandatperiod, så det blev en presentation av ledamöterna och genomgång av reglementet. Rådet ska vara delaktiga i förändringar och kommunen ska informera. Rådet består av 14 ledamöter.

På mötet fanns det upptryckta blad om Åtvidabergs resan och om Pensionärs kollot för intresserade.

Inför nästa möte den 24/5 har det blivit ett tryckfel i Års-bladet, sista anmälningsdag ska vara 14/5.

Lilian Ulvenmark avtackades med en blomster check för hennes arbete i valberedningen. Hon passade på att informera om stavgången i Vrinneviskogen, som träffas 3 ggr till denna säsong, 2, 9 ,och 16 maj kl.10 vid parkeringen  vid Tjalvegården.

Kaffe och smörgås serverades, och därefter avslutades mötet med lotteridragning.