Så skyddar du dig mot bedrägerier

Samhällsinformation | 1 september 2021

Välkommen till inspirationsträff av materialet Försök inte lura mig! När Polisens utbildningspaket Försök inte lura mig lanserades 2015 blev det ett prisbelönt succéinitiativ. Nu har innehållet uppdaterats och kompletterats med dagsaktuell information.

Bedrägerier mot äldre, och vad vi kan göra för att skydda sig, är ett alltid aktuellt tema. SKPF pensionärerna vill hjälpa till att starta en motståndsrörelse mot bedragarna. Redan 2015 skapades utbildningsmaterialet Försök inte lura mig i samarbete med Polisen. Under våren 2020 uppdaterades materialet, men den stora nylanseringen uteblev på grund av pandemin. Men nu är det dags!

Målet med träffen är att uppmärksamma och initiera en nystart i förbundet och inspirera till att starta och genomföra cirklar och informationsmöten runt materialet – Försök inte lura mig. Lokala initiativ kan leda till att SKPF pensionärernas medlemmar bättre kan skydda sig mot bedragarna. Det är alltid bättre att tänka efter före

Det uppdaterade materialet med handledning, filmer och deltagarmaterial är redan nu publicerat på Polisens webbplats:
https://polisen.se/utsatt-for-brott/skydda-dig-mot-brott/aldre-och-funktionsnedsatta/forsok-inte-lura-mig/

Under den digitala träffen medverkar Lotta Mauritzson, från Polisens nationella bedrägericenter, samt representanter från projektets samverkansorganisationer PRO, SKPF Pensionärerna, SPF Seniorerna och Brottsofferjouren. Dessutom kommer deltagare från samverkansorganisationerna att vara med.

Detta är ett samarbete mellan SKPF Pensionärerna, Polisen, PRO och ABF.

Dag och tid: 7 september kl. 10.00-11.00 via Zoom
Kontakta Peter Sandberg, utredare SKPF pensionärerna:
peter.sandberg@skpf.se