Glada pensionärer

| 4 juli 2024

Mötesplats för pensionärer lever vidare tack vare bidrag!

SKPF Pensionärerna i Sandviken har fått ett mycket glädjande besked. Projektet ”Trivsamt – Seniorcenter” som bedrivs på Baldersgatan i Sandviken sedan hösten 2022 med stöd från Allmänna Arvsfonden kan fortsätta sin verksamhet även om ett år när stödet från Arvsfonden avslutas.

Detta tack vare att Göranssonska stiftelserna beslutat att ge stöd i ytterligare nästan 3 år. Det var en mycket glad styrelse för SKPF som fick det positiva beskedet om bidrag på 5,2 miljoner kr från stiftelserna att använda från juni 2025 till december 2027.

Projektet är hittills mycket lyckat, man har haft ca 12.000 besök under 2 år. ”Vardagsrummet” har blivit mycket populärt, dit kommer pensionärer för att fika, prata om allt i livet och trivas tillsammans. Därutöver har man också kunnat delta i studiecirklar omkring litteratur, matlagning, Läs & Res, datafrågor, gått på tisdagspromenader, deltagit i ”fredagsfrukost till resebilder” m m. Dessutom har besökarna deltagit i ett 30-tal föreläsningar, firat jul och nyår tillsammans m m.

De som önskat har också kunnat få direkt hjälp med den problematik som digitalisering ställer till med för många äldre i dagens samhälle.

Det är de ca 25 värdinnorna/värdarna, de anställda och styrelsen som fixat med allt och tagit emot besöken för att skapa gemenskap bland äldre!äldre.