Dans & Fika på Sjuan

| 19 september 2022

Den 13 september hade SKPF den första motionsdansen för hösten.

Efter sommarens frånvaro av Dans & Fika på Sjuan dök tillräckligt många danssugna dansgäster upp vid höststarten den 13 september för att det skulle bli full fart på dansgolvet.
Det var återigen SamBandets tur att spela, och de var mäkta spelsugna så mötet blev optimalt positivt. Låten Corona Corona fick fart på alla och ingen tänkte längre på pandemin. Sedan den något lugnare låten From a Jack to a King och den gamla slagdängan Är det konstigt att man längtar bort nån gång. Den demokratiska dansordningen gjorde att dansen flöt på fint.

SamBandet bestod för dagen av Ulf Dageryd bas och sång, Reino Olervo trummor, Erik Brännström kompgitarr och sång samt Sam Sehlström kompgitarr, sång och kapellmästare.

Under fikapausen blev alla bjudna på Mandelgifflar och Havrekakor med russin. Alla verkade samtidigt pratsugna så pausen blev förhållandevis lång.
Dansen fortsatta med bland annat Sven Ingvars Säg inte nej – säg kanske, Guitar Boogie, Love me, Yambalaya och Där björkarna susa. Stämningen var hög och applåderna många. När dansen var slut troppade dansarna motvillig ut i hallen, överens om att det varit en trevlig danskväll, men snart kommer det en ny.

Text Görel Lindahl Foto Görel Lindahl