Dans & Fika på Sjuan

| 2 november 2022

Den 1 november var det Sten-Åkes Trio som spelade upp till dans.

Danspubliken verkar fortfarande vara lite avvaktande inför att ge sig ut i dansvimlet, men ändå dök det upp tillräckligt många för att det skulle bli en glad feststämning vid novemberdansen på Sjuan.
Sten-Åkes trio stod för musiken och de var på fint spelhumör. De består av Sten-Åke Ringlöv, virtuos på dragspel, Tommy Granlund trummor och sång samt Lennart Johnsson bas, sång och frontfigur. De öppnade med Music, Music, Music varunder dansparen hittade varandra och fyllde upp dansgolvet. Könsfördelningen var som vanligt tämligen jämnt fördelad på Sjuans danser och alltid demokratisk.

Bland övriga danslåtar kan nämnas Bye, Bye Blackbird, Två mörka ögon, Only Sixteen och Släng en slant.
Under fikapaus serverades Mazarinsnittar med bittermandelsmak samt gammaldags fyrkantiga Bondkakor. Allt avnjöts inne i caféet under trivsamt samspråk.
Dansen fortsatte med bland annat med Leende guldbruna ögon, Älska glömma och förlåta, Vindens melodi och Jag vill dansa med dig.
De spelglada musikanterna hade applåderades flitigt under kvällen, och efter att de slut-applåderats troppade gästerna av från danslokalen med föresatsen att återkomma till decemberdansen.

Text Görel Lindahl Foto Görel Lindahl