Dans & Fika på Sjuan

| 13 januari 2023

Årets första Dans & Fika på Sjuan hade övervägande herrar som gäster, förmodligen beroende på utmanande väderlek och väglag

Dans & Fika på Sjuan inbjöd till årets första motionsdans redan den 10 januari, en dag med intensiv snöröjning och omvittnade trafikproblem. Ändå dök det upp en hel del herrar, mer än dubbelt så många herrar som damer.
Rolf Källqvist Trio stod för musiken och de består av Rolf Källqvist keyboard och dragspel, Lage Olofsson bas och sång samt Mats Ljungberg trummor, sång och frontfigur. De öppnade dansen med De´ ska va gamla låtar och dansen kom genast igång.

För damerna var kvällen ett eldorado eftersom de danssugna herrarna ibland stor i kö för att få en dans till den trevliga dansmusiken. De spelade bland annat Det börjar verka kärlek, Return To Sender, Sån´t är livet, C´est si Bon och Får jag bli din tangokavaljer.

Under fikarasten satt alla runt caféets runda bord under trivsam samvaro och det serverades saffransbullar och ”cigarrer” till kaffe eller thé.

Dansen fortsatte sedan med bland annat Kristina från Vilhelmina, Med dig i mina armar, Jag vill dansa med dig, It`s Now Or Never, Just A Gigolo och Leende guldbruna ögon.
De spelglada musikerna applåderades flitigt under kvällen och som sista låt spelades Tack för alla sånger. Danspubliken lämnade sedan lokalen med den fromma förhoppningen att det skulle dyka upp fler damer vid februaridansen.