Dans & Fika på Sjuan

| 3 april 2024

SamBandet stod för musiken när Dans & Fika hade sin aprildans. den 2 april.

SamBandet stod för musiken när Dans & Fika hade sin aprildans. Ute var det kall snålblåst men danspubliken strömmade till, fulla av danslust. Fördelningen damer och herrar var ganska jämn och när musikerna startade med den riviga My Girl Josephine så fylldes dansgolvet i Tranan snabbt. Musikerna fortsatte med bl.a. Teddy Baer, Är det konstigt att man längtar bort nån gång, Säg inte nej – säg kanske och From a Jack to a King.
SamBandet består av Ulf Dageryd bas och sång, Reino Olervo trummor, Erik Brännström kompgitarr och sång samt Sam Sehlström kompgitarr, sång och kapellmästare.
Under fikarasten serverades Mandelgifflar och Vaniljformar till dansgästerna där de placerade sig kring de runda borden. Den sociala samvaron var uppenbarligen mycket trivsam och ingen hade någon större brådska med att sedan lämna kaffeborden.
Dansen fortsatte bl.a. till Drömmen om Elin, slagdängan Slit och släng och Är du min älskling än. Musikerna var på ett utmärkt spelhumör och applåderades flitigt under kvällen. Sista dans blev Save the Last Dance For Me. En förnöjd danspublik lämnade sedan lokalen och ser fram emot en ny dans i maj.