Dans & Lussefika på Sjuan

| 11 december 2021

Höstens sista Dans & Fika på Sjuan hade fortfarande färre besökare än före pandemin, Men tillräckligt många och jämn könsfördelning för att danskvällen skulle bli lyckad.

Vid vår sista Dans & Fika för hösten kom fortfarande färre besökare än före pandemin, om än lite fler än tidigare i höst. Men könsfördelningen var tämligen jämn så alla kunde dansa så mycket de ville.


För kvällen var det Sten-Åkes trio som svarade för dansmusiken, och de består av Sten-Åke Ringlöv dragspel, Lennart Johnsson bas och sång samt Tommy Granlund, ny vid trummorna och sångare. De startade med Sträck ut din hand, Puss och kram samt Bara va´en man, och genast var dansandet igång med avbrott endast för en fikapaus
Under pausen blev alla bjudna på lussekatter och pepparkakor vilket avnjöts under trivsamt samspråk vid de runda borden i cafédelen.
Dansen fortsatte sedan med bland annat Kärleksbrev i sanden, Får jag bli din tangokavaljer och Jag vill dansa med dig. Det var ganska många bugglåtar och musikerna applåderades flitigt.


Avslutningsvis framförde Görel Lindahl, SKPF:avdelningens ansvariga för dansen, ett varmt tack till danspubliken för att de varit trogna besökare samt allas tack till musikerna för deras fantastiska dansmusik. De önskades samtidigt välkomna tillbaka ifall det blir fortsatt dans på vårterminen. Det senare beror delvis på ekonomiska förutsättningar men även på om de danslystna vågar sig ut igen.
Danskvällen avslutades med starka förhoppningar om att vi återigen möts med Dans & Fika på Sjuan så snart som möjligt.

 

Text Görel Lindahl Foto Görel Lindahl