Dans och Fika med semlor

| 7 mars 2023

Sten-Åkes Trio spelade vid Dans & Fika på Sjuan den 7 mars

Danspubliken har repat sig bra efter att det blivit lugnt på pandemiområdet. Vid Dans & Fikas dans på Sjuan i mars blev foajén snabbt full med danslystna och glada gäster.

Sten-Åkes trio stod för musiken och de var på mycket gott spelhumör. De består av Sten-Åke Ringlöv, virtuos på dragspel, Tommy Granlund trummor och sång samt Lennart Johnsson bas, sång och frontfigur. De öppnade med Två mörka ögon och fortsatte med bland annat Sweet Georgia Brown, Låt sommarn gunga dig, Hello Josefin och Släng en slant. Dansparen ömsom virvlade runt, dansade kind mot kind eller buggade friskt och det var idel leende ansikten överallt.

2

Under fikapaus serverades nyfyllda semlor och serveringen inhöstade massor av beröm för dessa från dansgästerna. Kring de runda borden sorlade samtalen hela tiden och vid en del bord dröjde sig gästerna kvar ytterligare för fortsatt samtal sedan musikerna åter börjat spela dansmusik. Dansen fortsatte med bland annat Jag lever för livet, Är du min älskling än, Leende guldbruna ögon, Slit och släng och Puss och kram. De glada musikanterna applåderades flitigt, och sista dansen blev Jag vill dansa med dig. Efter slutapplåden troppade gästerna motvilligt iväg från danslokalen men har en ny danskväll i april att se fram emot.

1

2