Dans och Fika på Sjuan

| 8 november 2023

Vid novemberdansen spelade Rolf Källqvist Trio istället för Sambandet.

Vid Dans & Fika på Sjuan, SKPFs novemberdans, var det Rolf Källqvist Trio som bjöd upp till dans i stället för Sambandet. Där hade ett covid-virus just smugit sig in, och Rolf Källqvist Trio kunde, turligt nog, ställa upp med blott några timmars varsel.

Trion består av Rolf Källqvist keyboard och dragspel, Lage Olofsson bas och sång samt Mats Ljungberg trummor, sång och frontfigur.
På dansgolvet började dansparen genast virvla runt till musiken. Det var låtar som C´est Si Bon, Börja om från början, Det börjar likna kärlek, Högt i det blå flyga svalorna och Harley boggie.

Under fikarasten serverades kanelsnurror och vaniljkakor och dansgästerna samlades kring caféets runda bord. Sorlet av trivsamt småprat hördes runt omkring i caféet.
Dansen fortsatte sedan med bland annat Have you ever seen the rain, See you later aligator, Kristina från Vilhelmina, Cé magnifique och I Just Wanna Dance With You.

Musikerna var hela kvällen på ett strålande spelhumör och applåderades flitigt. Danspubliken lämnade lokalen efter löfte om ny dans i december och att det då kommer att vankas ett riktigt julfika.