Dans och Fika på Sjuan

| 22 januari 2024

Till årets första dans ar det främst damerna som trotsade kylan

Till årets första Dans & Fika kom en riktig köldknäpp och det var främst damerna som trotsade kylan denna kväll i hopp om att få tillfredsställa sin danslust. Även tre spänstiga herrar dök upp och hade ett eldorado av danspartners då de hade fyra damer per man att dansa med.

SamBandet stod för kvällens dansmusik och när de startade med låten Corona, Corona såg det först lite tunnsått ut på dansgolvet. Men inte blev damerna sittande för att inte kavaljererna räckte till. Damer buggade friskt med varandra eller övade sig i hur man håller en dam när man för i foxtrott och det syntes tydligt hur trevligt de hade i dansen.

SamBandet består av Ulf Dageryd bas och sång, Reino Olervo trummor, Erik Brännström kompgitarr och sång samt Sam Sehlström kompgitarr, sång och kapellmästare. De fortsatte med bland annat Är det konstigt att man längtar hem nån gång, Yambalaya, Only You, From a Jack to a King och Små nära ting.

Under fikarasten serverades Saffransbullar, pepparkakor och spritsar till dansgästerna där de placerat sig kring de runda borden under glatt samspråk.

Dansen fortsatte sedan med bland annat Små nära ting, Lilla vackra Anna, Dear One och Den röda stugan.

Musikerna var på ett utmärkt spelhumör och applåderades flitigt under kvällen. Sista dans blev Save the Last Dance For Me och en otippat förnöjd danspublik lämnade lokalen och ser fram emot en ny dans i februari.